Twee gewonden bij afvalverwerker ATM Moerdijk

Op het terrein van afvalverwerker ATM aan de Vlasweg in Moerdijk zijn twee mensen gewond geraakt toen zij een hete vloeistof over zich heen kregen. Medewerkers van hulpdiensten hebben de twee mannen gekoeld.

Redactie
De Shell raffinaderij van Moerdik, daags na de grote brand in juni dit jaar. Beeld anp
De Shell raffinaderij van Moerdik, daags na de grote brand in juni dit jaar.Beeld anp

Dat heeft een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant gemeld. Volgens haar zijn de twee werknemers niet met chemische stoffen in aanraking geweest. Aanvankelijk werd een explosie gemeld, maar die informatie bleek onjuist.

Boete
Afvalstoffen Terminal Moerdijk (ATM) werd begin deze maand nog veroordeeld tot een boete van 100.000 euro vanwege de illegale opslag van 4,5 miljoen liter gevaarlijk vloeibaar afval. Dat zat in twee schepen, in de havens van Rotterdam en 's-Gravendeel. De schepen dienden vermoedelijk als opslag omdat er bij het bedrijf op het industrieterrein van Moerdijk niet genoeg ruimte was.

ATM is regelmatig de bron van stankklachten in Moerdijk. Het bedrijf werd al eens eerder veroordeeld, omdat er meer afval werd verwerkt dan toegestaan.

Shell en Chemie Pack
Moerdijk wordt vaker geplaagd door incidenten. In juni dit jaar was er nog een grote brand bij Shell Moerdijk en begin 2011 woedde er een enorme brand bij Chemie Pack in Moerdijk. Het bedrijf ging volledig in vlammen op. Er raakte niemand gewond. Het water en de bodem raakten ernstig vervuild.

Twee weken geleden ging een grote meerderheid van de gemeenteraad akkoord om de haven en het industrieterrein Moerdijk te laten groeien. Ontwikkeling van de bedrijvigheid in Moerdijk is omstreden vanwege de groeiende overlast voor de inwoners van het dorp.

Voor het dorp worden maatregelen getroffen. Er wordt minimaal 8 miljoen euro geïnvesteerd om het dorp leefbaar te houden, de stankoverlast wordt aangepakt en inwoners die het dorp willen verlaten, kunnen hun huis tegen 95 procent van de taxatiewaarde aan de gemeente verkopen.

Brand bij Chemie Pack in januari 2011. Beeld photo_news
Brand bij Chemie Pack in januari 2011.Beeld photo_news
Bij het het chemiebedrijf Chemie-Pack in Moerdijk wordt het door chemicalien gekleurde bluswater weggezogen. Beeld anp
Bij het het chemiebedrijf Chemie-Pack in Moerdijk wordt het door chemicalien gekleurde bluswater weggezogen.Beeld anp
Meer over