Tvtips

QI

BBC 2, 23.00 UUR

Eerste aflevering in een nieuw seizoen van deze wetenschapsquiz onder leiding van Stephen Fry. Zo moeilijk als de vragen zijn, zo fascinerend zijn de anekdotes. Hoe beter de verhalen, hoe hoger de toegekende punten. Te gast zijn ditmaal Sandi Toksvig, Lee Mack, Jimmy Carr en (natuurlijk) Alan Davies.

Reporter

NED 2, 21.15 UUR

Staatssecretaris Fred Teeven gaat de markt voor kansspelen opengooien. Het is tijd dat Holland Casino en de Toto concurrentie krijgen en online gokken wordt gelegaliseerd, zo is het idee. Achter de schermen wordt druk gelobbyd voor de vergunningen. Wie zijn die bedrijven en hoe groot is hun invloed?

HOUSE IBIZA

NED 3, 21.05 UUR

Al champagne over de balk smijtend, ontvangen Rutger Castricum en Dominique Weesie bekende Nederlandse in een villa te Ibiza. Naar eigen zeggen 'een belastinggeld verslindend programma, gewoon omdat het kan'. In de eerste aflevering zijn Ronald Plasterk, Barbera Barend en Guido Weijers te gast.

Law & Order: SVU

NET 5, 20.30 UUR

Start van alweer het twaalfde seizoen Law & Order: Special Victims Unit. In aflevering 1 onderzoeken rechercheurs Benson en Stabler de zaak van een verdwenen adoptiekind. Het 10-jarige meisje is mogelijk weggelopen van haar strenge ouders om op bezoek te gaan bij een man die ze via internet ontmoette.

De rekenkamer

NED 3, 20.25 UUR

De Rekenkamer gaat weer op de kleintjes letten en zoekt uit wat de Nachtwachtkost aan onderhoud, huisvesting en beveiliging. Het Rijksmuseum wil er niets over kwijt, maar wat blijkt: het schilderij is niet eens verzekerd. En wat kan het ons opleveren, mochten we bereid zijn Rembrandts topstuk te verkopen?

Lachen na de Twin Towers

NED 2, 20.25 UUR

Frénk van der Linden ondervraagt in een groepsgesprek Jan Jaap van der Wal, Claudia de Breij, Jetty Mathurin en Erik van Muiswinkel naar de grenzen van de grap na 11 september. Omlijst met fragmenten uit hun programma's van de afgelopen jaren, discussiëren de cabaretiers over de invloed van 9/11 op hun vak.

undefined

Meer over