TVtips

De kunst van het maken

NED 2, 21.25 UUR

Claudia de Breij ontvangt onder anderen Saskia Belleman, rechtbankverslaggever bij De Telegraaf. Deze week dreigde een rechter haar met een twitterverbod. Daarnaast is cabaretier Johan Fretz te gast. Hij nam onlangs 'afscheid van het land van duizend meningen' en schreef zijn laatste column.

Filmspecial

NED 2, 23.00 UUR

De VPRO doet in twee avondprogramma's (vandaag en woensdag 2 oktober) verslag van het Nederlands Filmfestival. Daphne Bunskoek praat onder anderen met filmmakers Alex van Warmerdam en Paula van der Oest. Op vrijdag 4 oktober volgt een live-verslag van de uitreiking van de Gouden Kalveren.

David Attenborough's Rise of Animals BBC 2, 22.00 UUR

In de tweede aflevering van Attenboroughs verslag van de opkomst der gewervelde dieren, laat hij zien hoe zoogdieren zich ontwikkelden van nachtdiertjes in het bos tot heersers van de planeet. Daarnaast aandacht voor de rol die zoogdieren hebben gespeeld in het ontstaan van de mens.

Het drama van...

NED 1, 21.35 UUR

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen van deze documentairereeks aandacht voor de moord op Kathleen Cremers in 2006. Echtgenoot Erik is voor de politie meteen de belangrijkste verdachte, maar de familie van Kathleen wil daar in eerste instantie niet aan. In Het drama van... vertellen ze hun verhaal.

De avonden

RADIO 6, 21.00 UUR

Botte Jellema spreekt met de makers van Vreugdetranen drogen snel, de nieuwe voorstelling van het Ro Theater, geïnspireerd op het werk van de Servische cineast Emir Kusturica. Verder aandacht voor de Vlaamse SF-roman Astronaut van Oranje van dichter Andy Fierens en muzikant Michaël Brijs.

College Tour

NED 3, 20.25 UUR

Twan Huys ontvangt de Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter, bekend van haar Grant County-, Atlanta- en Georgia-reeksen. Nederland heeft voor Slaughter een speciale betekenis. De Bezige Bij (waarnaar ze haar kat heeft vernoemd) is de eerste buitenlandse uitgeverij waarmee ze samenwerkte.

undefined

Meer over