Tvtips zaterdag

Allemaal Lesbisch

Ned 3, 23.00 uur

Mildred Roethof (bekend van documentaireserie Rauw en puur) portretteert de wereld van jonge lesbiennes in Nederland. Aan het woord komen onder anderen een fotomodel, een uit Marokko gevluchte ex-moslima en een topvrouw in het bedrijfsleven.

Moses Jones

Canvas, 22.15 uur

Driedelige politieserie, gesitueerd in de Oegandese gemeenschap in Londen. Nadat de politie een hevig verminkt lijk van een zwarte man uit het water heeft gevist, wordt Moses Jones op de zaak gezet. Hij zou immers dezelfde culturele achtergrond hebben. 'Mijn mensen!? Ik kom uit Shepherd's Bush.'

Amsterdam Gay Pride

NED 3, 22.15 uur

Cornald Maas en Ewout Genemans doen verslag van de feestelijke Gay Pride-botenparade door de Amsterdamse grachten. Ook vanaf 14.00 uur live te zien via YouTube (gaypride.avro.nl) en op stadszender AT5.

Hollandse zaken

ned 2, 21.10 uur

In Hollandse Zaken een discussie over het verbod op orgaanhandel. Waarom zou je, met de lange wachtlijsten in het achterhoofd, iemand geen 10.000 euro voor een nier kunnen laten betalen? Of opent dat de deur naar uitbuiting en misbruik?

COMMUNITY

Comedy central, 15.00 uur

Marathonuitzending van deze hoogst originele comedyserie over de avonturen van een kleurrijk studiegroepje op een Amerikaans Community College (het laagste van het laagste). Met o.a. Chevy Chase in comebackrol als hopeloze 60-plusser die heel erg hip probeert te doen.

tribute to Amy Winehouse

BBC2, 23.35 uur

De BBC eert de onlangs overleden Amy Winehouse met een door Jools Holland gemaakte selectie van nummers die de zangeres opvoerde in Hollands muziekprogramma's. Om 00.15 uur gevold door het concert dat Winehouse op 23-jarige leeftijd gaf in Porchester Hall.

undefined

Meer over