TV-WEEKEINDE

STUDIO SPORT Rechtstreekse beelden van het WK halve marathon in Kosice en de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk in de finale van het tennistoernooi om de Fed-Cup....

2 VANDAAG Reportages over de Open-Boerenervendagen, ontgroeningen bij studentenverenigingen en de slachtoffers van de Bijlmerramp. Nederland 2, 17.29 uur.

HET LAGERHUIS Discussie over de stemgerechtigde leeftijd in Nederland, over vermeende kinderpornografie op een schilderij van Ronald Ophuis en over de vraag of het bedrijfsleven moet meebetalen aan de bouw van wegen en tunnels. Presentatie: Paul Witteman. Nederland 3, 21.05 uur.

NOVA De ramp met het vrachtvliegtuig van El Al, dat vijf jaar geleden op een flat in de Bijlmermeer stortte. Nog steeds is niet precies bekend wat het vliegtuig vervoerde. Er blijkt van alles aan de hand te zijn met de vrachtbrieven. Nederland 3, 22.16 uur.

ANDERS DAN ANDERS Eerste aflevering van een zesdelige serie over kinderen met bijzondere ouders. In de eerste aflevering de blinde ouders van Neeltje. Nederland 3, 10.20 uur.

BUITENHOF In 2000 zijn er in Nederland 300 duizend dementiepatiënten. Twee hoogleraren ouderenpsychiatrie, P. Eikelenboom en T. Heeren, praten met Peter van Ingen over het gebrek aan politieke aandacht voor de geestelijke gezondheidszorg. Nederland 3, 12.05 uur.

STUDIO SPORT Tennis (Nederland-Frankrijk), wielrennen (Parijs-Tours), motorracen (GP Australië) en zeilen (Whitbread race). Nederland 2, 12.10 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG Rechtstreeks verslag van een debat over het illegalenbeleid, waaraan wordt meegedaan door onder anderen F. Rottenberg, P. Muus, L. Sipkes, H. Vuijsje en H.J. Zeevalking. Radio 5, 13.08 uur.

SHARKWEEK Vandaag begint weer de jaarlijkse week met elke dag een aantal documentaires over haaien. Discovery, 17.00 uur.

DE PLANTAGE Joost Elffers is de bedenker van visuele spelboeken als Tangram, Origami en Heksenspel. Hanneke Groenteman spreekt met hem over Play with your food, zijn nieuwste idee. Daarna komt tekenaar en cartoonist Peter van Straaten langs. Nederland 3, 17.00 uur.

NETWERK Reportage over de emoties in Frankrijk bij het proces tegen de oorlogsmisdadiger Appon. Daarna een profiel van de Israëlische premier Netanyahu.

Nederland 1, 20.12 uur.

KIJK EENS WAT EEN MOOIE WERELD Met een kleine digitale camera filmde Saskia Vredeveld haar leven als alleenstaande moeder van Mick (4). Een wat verongelijkte film over een moeder die na haar scheiding wil blijven werken, maar die geen kinderopvang en geen goede huisvesting kan vinden. Nederland 3, 21.37 uur.

Meer over