TV-WEEKEINDE

Zie voor programmering en films op tv pagina 6 en 7 van het mediakatern Stroom...

FANFARE De bespelers van Nederland 1 hebben de programmering veranderd om films te kunnen vertonen van de donderdag overleden cineast Bert Haanstra (In het katern Stroom staat nog de oude programmering). Fanfare (1958) is Haanstra's eerste speelfilm. Nederland 1, 20.30 uur.

GLAS leverde Haanstra in 1960 de Oscar voor de beste korte film op. Ook kreeg hij er een Zilveren Beer (Berlijn) en een British Film Award voor. Nederland 1, 22.00 uur.

NOVA Een reportage over drugssmokkel vanuit Suriname. Veroordeelde drugskoeriers in Surinaamse en Nederlandse gevangenissen komen aan het woord. Verder een reactie van justitie op de groeiende stroom cocaïnekoeiers vanuit Suriname naar Nederland. Nederland 3, 22.15 uur.

REIZIGER IN MUZIEK Te gast is de Amerikaanse saxofonist Alfredo Gallodoro. De 82-jarige muzikant speelde in zijn bijna 70-jarige carrière zo'n beetje alles wat een saxofonist kan bedenken: klassiek, vaudeville en jazz. Nederland 3, 11.00 uur

BUITENHOF Peter van Ingen praat met minister Zalm van Financiën over de toenemende spanning tussen de PVDA en de VVD. Met minister Borst spreekt Van Ingen over haar rol in de politiek. Nederland 3, 12.05 uur.

DE PLANTAGE De uitreiking van de Generale Bank Literatuurprijs. Daaraan voorafgaand spreekt Hanneke Groenteman met de genomineerde schrijvers: Elsbeth Etty, A.F.Th van der Heijden, Arthur Japin, Marcel Möring en K. Schippers. Wie mag er 100 duizend gulden mee naar huis nemen? Nederland 3, 17.00 uur.

UITGELICHT Patrick van den Hanenberg ontvangt Hilde Norga, een van de hoofdrolspelers in de musical Jekyll & Hyde. Ook gesprekken met componist Joop Stokkermans en cabaretier Job Schuring. Radio 2, 19.02 uur.

NETWERK Een portret van filmdiva Brigitte Bardot, die onlangs werd veroordeeld wegens rechts-extremistische uitspraken. Ook: een gesprek met D66-voorman Van Mierlo over zijn toekomst, zijn partij en de komende verkiezingen. Nederland 1, 20.15 uur.

FINALE SOUNDMIXSHOW Talenten uit Nederland imiteren hun favoriete artiest. De kijkers kiezen telefonisch de winnaar. RTL 4, 20.30 uur en 23.00 uur.

LOPENDE ZAKEN biedt een inkijk in de zwakzinnigenzorg. Het lukt volgens de programmamakers niet om de 20 duizend 'zware gevallen' op een menswaardige manier te verzorgen. Voorts: een reportage over H. Wijnaendts, de vertrekkende Nederlandse ambassadeur in Parijs. Nederland 3, 21.04 uur.

GEMEEN GOED Het meest recente programma van Freek de Jonge, waarin de cabaretier muzikaal wordt bijgestaan door diverse muzikanten, onder wie Robert Jan Stips. Nederland 3, 22.17 uur.

Meer over