TV-WEEKEINDE

QUAJONGEREN Eerste aflevering van een serie, gepresenteerd door Kefah Allush. De presentator praat een halfuur lang met een jonge man of vrouw over wat hem of haar drijft in het leven....

2 VANDAAG Reportage over de Oostenrijkse prof. Pernkopf, nazi. Mogelijk heeft hij lichaamsdelen van Oostenrijkse verzetsmensen gebruikt voor zijn anatomische atlas. Nederland 2, 17.35 uur.

HEREXAMEN Drie journalisten (Bert Vuijsje, Pauline Sinnema, Jan Tromp) nemen het op tegen drie acteurs (Eric van der Donk, Willem van de Sande Bakhuyzen, Michel Kerbosch). Nederland 3, 20.15 uur.

EUROVISIE SONGFESTIVAL In Dublin wordt Nederland vertegenwoordigd door de groep Mrs. Einstein met het liedje Niemand heeft nog tijd. Nederland 2, 20.59 uur.

HET LAGERHUIS Debatten over de lintjesregen, de Rotterdamse politie, koninginnenacht, proefboringen in de Waddenzee en Dodenherdenking. Nederland 3, 21.05 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET schetst een portret van Jörg Immendorff. Samen met A. Penck, G. Baselitz en M. Lüpertz vormde hij de 'Bende van Vier', die de naoorlogse Duitse kunstwereld domineerde.

Nederland 2, 00.05 uur.

BUITENHOF Peter van Ingen praat met de psychiater A. van Dantzig en de schrijfster Andreas Burnier over de onuitroeibaarheid van het slechte in de mens. Nederland 3, 12.05 uur.

DE PLANTAGE Hanneke Groenteman ontvangt regisseur Gerardjan Rijnders van Toneelgroep Amsterdam en de schrijver Teun de Vries. Nederland 3, 17.00 uur.

ONZE ROTGANS IN SIBERIE Nederlandse en Russische biologen werkten samen aan een onderzoek naar de rotganzen in de zomer ten oosten van Nova Zembla leven en in Nederland overwinteren. Nederland 3, 19.01 uur.

NATIONALE HERDENKING Rechtstreeks verslag van de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam. Nederland 1, 2 en 3, 19.50 uur.

DE MAALSTROOM Vrijwel nooit is er voor documentaires over de Tweede Wereldoorlog gebruik gemaakt van amateurfilms. De maalstroom van Peter Forgàcs is gebaseerd op een collectie films van een joodse familie in Nederland. Zie voor een voorbeschouwing, pagina 48 het mediakatern Stroom. Nederland 3, 20.10 uur.

NETWERK Reportage over Peter Engelsman, een van de overlevenden van de holocaust. Daarna een portret van Andrea Knoth (24), die de last van zijn nazi-voorouders nog steeds voelt. Nederland 1, 20.21 uur.

DUITSE ZORGEN Thema-avond over Duitsland, de Duitse identiteit en Europa's eenwording. Zie voor een uitgebreide voorbeschouwing pagina 49 van het mediakatern Stroom. Nederland 3, 21.11 uur.

Meer over