TV-WEEKEINDE

EEN MUUR VAN STILTE 'De eerste genocide van deze eeuw', wordt de moord op de Armeniërs binnen het Ottomaanse rijk wel genoemd....

zaterdag

2 VANDAAG Verslag van de laatste officiële reis van het Britse koninklijke jacht de Brittania, naar de toenmalige kroonkolonie Hongkong, afgelopen zomer. Nederland 2 17.29 uur.

NOVA Speciale aflevering over het Wilhelmus. Moet het volkslied, zoals de VVD-afdeling Gouda voorstelde, verplichte leerstof op de basisschool worden? Verder de betekenis van de nationale hymne voor topsporters als Fanny Blankers-Koen, Ronald de Boer en Erben Wennemars. Nederland 3, 22.15 uur.

NOS-STUDIO SPORT met het NK sprint in Groningen (schaatsen) en het NK kunstrijden op de schaats. Nederland 3, 22.40 uur.

zondag

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMORGEN Gesprek met dichter Rutger Kopland, pseudoniem van de emeritus hoogleraar psychiatrie R. van den Hoofdakker. Over wetenschap en poëzie. Radio 1, 7.07 uur.

BUITENHOF Discussie met mannen en vrouwen 'aan de top' over de invloed van hormonen op stijl van management. Met onder anderen Ina Brouwer (directeur Coördinatie Emancipatiebeleid op het ministerie van Sociale Zaken), Ineke Dinkervoort (directievoorziter Arbo Management Groep) en Wessel Ganzevoort (directeur KPMG). Nederland 3, 12.05 uur.

ZEVEN LEVENS Zeven zestigplussers werden zeven dagen lang vrijwillig opgesloten in een kasteel. Dat resulteerde in zeven afleveringen van een nu te starten serie waarin zij praten over de zeven hartstochten woede, haat, angst, droefenis, verlangen, vreugde en liefde. Nederland 1, 15.30 uur.

KUNSTBLIK Nieuw AVRO-programma over hedendaagse kunst. In acht afleveringen wordt de kunst uit een bepaalde gemeente getoond. Zit een wedstrijdje aan vast, waarbij een kunstwerk kan worden gewonnen. Nederland 1, 19.05 uur.

NETWERK Eerste van 26 portretten van alle bewindslieden van het kabinet-Kok. Vandaag Tonny van der Vondervoort, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Nederland 1, 20.25 uur.

KRUISPUNT Een jaar geleden werd Nederland opgeschrikt door een serie kindermoorden. Nu een gesprek met de moeder van twee kinderen die in Ulvenhout door hun vader werden vermoord. Nederland 1, 22.09 uur.

ALS ZE MAAR GELUKKIG ZIJN Eerste van vier documentaires van Bram van Splunteren over jongeren die een andere weg zijn ingeslagen dan hun ouders hoopten of wilden. Nederland 3, 19.30 uur.

Zie voor programmering en films op tv pagina 4 en 5 van het mediakatern Stroom.

Meer over