Tv-tips

DOC25: It's in the sky

NED 2, 23.25 uur

Een nieuwe DOC25 (korte documentaires van jonge Nederlandse makers), ditmaal over modetrends. Sarah Mathilde Domogala analyseert op poëtische wijze hoe trends werken, dat ze geen toeval zijn, maar 'dat een donkerblauwe trui werkelijk iets kan onthullen over onze tijd en over onze diepste idealen'.

Pauw & Witteman

NED 1, 23.00 uur

Arthur Docters van Leeuwen is te gast. Hij was onder meer hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (huidige AIVD), procureur-generaal bij het gerechtshof in Den Haag en voorzitter van de Autoriteit Finan-ciële Markten. Hij vertelt over zijn pas verschenen poëziedebuut Weggewaaid.

Debat op 2

NED 2, 21.15 uur

Het Grote Zwarte Piet Debat wordt bij Arie Boomsma in de studio voortgezet. Waarom is de discussie zo fel? Waar komt de verbetenheid bij een deel van de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap vandaan? Is er echt sprake van racisme of wordt die term er veel te snel bij betrokken? En meer van dat soort vragen.

Australia with Simon Reeve

Canvas, 21.05 uur

Presentator Simon Reeve reist langs de oostkust van Australië naar Sydney en Melbourne. Hij start zijn trip in Surfers Paradise, een stadje in de buurt van Gold Coast, het 'Las Vegas van Australië'. Naast zon, zee en strand voert de politie er oorlog tegen motorbendes die worden beschouwd als criminele organisaties.

Champions League:

Real Madrid - Juventus

NED 3, 20.15 uur

In Groep B van de Champions Leauge is het tijd voor de ontmoeting tussen grootheden Real Madrid en Juventus. Het commentaar komt van Jan Roelfs. Na afloop samenvattingen van de andere groepswedstrijden, waaronder Bayern Mün- chen - Viktoria Plzen.

OBA Live

Radio 5, 19.00 uur

Theodor Holman gaat in gesprek met hoogleraar mediastudies Maarten Reesink over zijn specialisme Animal Studies. Dit vak, over het beeld van dieren en hun relatie met de mens in de populaire en audiovisuele cultuur, is in het buitenland bekender dan in Nederland, waar Reesink de enige is die het doceert.

undefined

Meer over