Tv-tips

The Central Park Five

NED 2, 00.00 uur

Amerikaanse documentaire uit 2012, die een geruchtmakende verkrachtingszaak uit 1989 reconstrueert, over een blanke vrouw die dood werd aangetroffen in Central Park, New York. De politie arresteerde vijf tieners van Afro-Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse afkomst, maar zij bleken later onschuldig.

No sex, we're Japanese

BBC 2, 22.00 uur

Terwijl de wereld zich druk maakt om overbevolking, is in Japan de populatie de afgelopen decennia maar liefst met eenderde gekrompen. In deze documentaire is te zien hoe grote groepen Japanse nerds alleen maar gamen in plaats van daten; een deel van deze mannen verkiest zelfs een virtuele vriendin boven een echte.

Profiel: Sara Kroos

NED 3, 21.35 uur

Het nieuwe seizoen Profiel gaat van start met een profiel van de 31-jarige cabaretière Sara Kroos, die in november begint aan haar zevende solovoorstelling: Van jewelste. Haar jeugd was turbulent, maar inmiddels is het leven van Kroos in rustiger vaarwater terechtgekomen. Is dat privégeluk slecht voor haar creativiteit?

Zembla

NED 2, 21.10 uur

Dit voorjaar ontstond er onrust door het nieuws dat er doden zouden zijn gevallen door de anticonceptiepil Diane-35. In Fatale pil onderzoekt Zembla de gezondheisgevaren van de pil en wordt bekeken hoe de beoordeling van de pil door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is verlopen.

Eureka

NED 3, 21.00 uur

Zou er niet een wiskundige formule bestaan waarmee je de ideale liefdespartner kunt vinden? Presentatrice Sofie van den Enk en wiskundige Ionica Smeets onderzoeken het in aflevering drie van Eureka, met behulp van modellen en acrobaten, de voordelen van lelijkheid en het secretaresseprobleem.

Kunststof

Radio 1, 19.00 uur

Petra Possel in gesprek met filosofe en schrijfster Stine Jensen, Deense van geboorte. Momenteel wordt bij de VPRO haar serie Licht op het Noorden uitgezonden, waarin ze door Scandinavië reist op zoek naar de keerzijde van het welvaartsparadijs. Ook is deze week het bijbehorende boek verschenen.

undefined

Meer over