TV-tips

Italië - Costa Rica

NED 1, 17.50 UUR

Na een verrassende 3-1 overwinning op het Uruguay van Luis Suárez, treedt Costa Rica vandaag aan tegen het immer geslepen Italië, dat op zijn beurt in eerste ronde Engeland wist te verslaan. Verder vandaag Zwitserland - Frankrijk (aftrap 21.00 uur) en Honduras - Ecuador (aftrap 00.00 uur).

undefined

De wilde keuken

NED 2, 20.30 UUR

Volgens Wouter Klootwijk hoeft er niet zo minachtend te worden gedaan over kant-en-klaarmaaltijden. Het is van alle tijden en van overal ter wereld: 'de indo-Chinese loempia, kant-en-klaarder kun je het niet verzinnen'. En wat te denken van plastic bakjes met eten gemaakt door sterrenchefs in een grote kookfabriek?

undefined

Seven wonders of Brazil

BBC 2, 22.00 UUR

Theoloog Robert Beckford laat het WK even voor wat het is en onderzoekt in Brazilië de wortels en invloeden van het christendom. Hij doet dat aan de hand van een reis langs zeven Braziliaanse 'wonderen': van het iconische christusbeeld in Rio de Janeiro tot de feestelijkheden van het carnaval.

undefined

Dangerous roads

NED 3, 22.20 UUR

Comédienne Sue Perkins en avonturier Charley Boorman maken een rit door Alaska over de beruchte Dalton Highway, een zandweg die in de jaren zeventig werd aangelegd als bevoorradingsroute. Regel één: houd je bakkie (radio) in de gaten en twee: ga als een malle uit de weg voor grote vrachtwagens.

undefined

The Graham Norton Show

BBC 1, 23.35 UUR

Te gast op de rode bank bij Graham Norton zangeres en talentenjachtjurylid Cheryl Cole, Miami Vice-acteur Don Johnson (binnenkort weer eens te zien in een nieuwe film, Cold in July) en komiek John Bishop.

Chrissie Hynde (The Pretenders) speelt haar nieuwe single You or No-one.

undefined

Nooit meer slapen

RADIO 1, 00.30 UUR

Aanstaande zaterdag opent in Utrecht het nieuwe podiumcomplex TivoliVredenburg. Frans Vreeke is er sinds januari 2014 directeur. Hij runde jarenlang nachtclub Mazzo, daarna was hij als interim-directeur betrokken bij diverse muziekpodia en festivals waaronder Eurosonic Noorderslag. Wat is hij van plan in Utrecht?

undefined

Meer over