TV-tips

Import: the vasectomist

ned. 2, 00.00 uur

Documentaire over de Amerikaanse arts Doug Stein, die zoveel mogelijk sterilisaties wil uitvoeren. Dit met de bedoeling om de wereld te behoeden voor overbevolking en daarmee armoede en tekort aan grondstoffen. Hij reist de wereld over om mannen te overtuigen, en organiseerde zelfs een World Vasectomy Day.T

brandpunt reporter

ned. 2, 21.10 uur

Acht jaar na de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba kondigt de KRO aan met nieuwe feiten te komen over de gebeurtenissen tijdens de bewuste nacht en de rol van Joran van der Sloot. De theorie dat Joran de enige dader was, lijkt steeds onwaarschijnlijker; de zaak blijkt veel complexer in elkaar te zitten.

Man bijt hond

Ned 2, 18.55 uur

De nieuwe rubriek 'Sterren bellen aan' gaat van start, waarin BN'ers onverwacht bij mensen aanbellen en aan tafel schuiven. Onder meer Youp van 't Hek, Marc-Marie Huijbregts en Paulien Cornelisse verlenen hun medewerking aan dit item. In de eerste aflevering belt André van Duin aan bij een Amsterdamse dame.

Kunststof

radio 1, 19.00 uur

Petra Possel gaat in gesprek met Louis Andriessen. De 74-jarige componist schreef het nieuwe muziekstuk Mysteriën, naar aanleiding van het 125-jarig jubileum van het Concertgebouw. Dit werk, dat gebaseerd is op De imitatione Christi van de mysticus Thomas a Kempis gaat op 3 november in wereldpremière.

Hoe heurt het eigenlijk?

NED 1, 22.20 uur

Hoe heur je een concert te bezoeken? Jort Kelder verdiept zich in de etiquette van het Concertgebouw: wanneer is een staande ovatie passend, wat is een goede kuchpauze en hoe klap je? Verder doet Kelder verslag van een traditionele Britse paardenrace en het bijbehorende tuinfeest, en bezoekt hij een portretschilder.

Eureka

Ned. 3, 21.00 uur

De eerste aflevering van Eureka trok vorige week 242.000 kijkers, een getal waar wiskundige Ionica Smeets ongetwijfeld iets interessants bij zou kunnen vertellen. In aflevering twee onderzoeken Smeets en Sofie van den Enk hoe je honderd kunt worden. Is er een formule te bedenken waarmee je alle obstakels kunt omzeilen?

undefined

Meer over