TV tips

The Hour

BBC 2, 22.00 uur

Stap alsnog in bij aflevering twee van de spannende en knap geacteerde jaren vijftig-dramaserie The Hour. De ambitieuze Bel is aangenomen als producent van een nieuw en prestigieus nieuwsprogramma voor de televisie. Vriend en collega Freddie (Ben Whishaw) is ondertussen een politiek complot op het spoor.

Kijken in de ziel: politici

Ned. 2, 21.20 uur

Na psychiaters, voetbaltrainers en advocaten interviewt Coen Verbraak in de vierde serie Kijken in de ziel (oud-)politici. Onder andere Hans Wiegel, Nebahat Albayrak, Jolande Sap, Rita Verdonk, Wouter Bos en Jack de Vries vertellen Verbraak over het gevoel achter het vak.

Tante in Turkije

Ned. 2, 20.50 uur

Na het succes van het bijzonder sympathieke Tante in Marokko reist Maxim Hartman dit jaar voor het eerst af naar Turkije, alwaar hij spreekt met Turkse Nederlanders op vakantie. Zijn nieuwe co-presentatrice is cabaretière Inci Lulu Pamuk.

Voetbalhonger

ZDF, 20.15 uur

Wie niet kan wachten op het nieuwe voetbalseizoen, kan terecht bij het rechtstreekse verslag van de oefenwedstrijd FC Bayern München - AC Milan, gevolgd door een samenvatting van FC Barcelona - SC Internacional. Met z'n vieren strijden ze om de Audi Cup, de Franz Beckenbauer onder de oefenbokalen.

Italy's bloodiest maffia BBC 2, 00.20 uur

Een portret van de Napolitaanse Gomorrah, een van de grootste en bloederigste maffiagroeperingen in Italië. Journalist Mark Franchetti spreekt met insiders en slachtoffers. Aansluitend (01:20 uur) is de speelfilm Gomorrah te zien, naar het boek van Roberto Saviano.

Ontstaan planetenstelsel

Canvas, 22.10 uur

In deze driedelig BBC-serie vertelt de jeugdige professor Brian Cox vanaf de mooiste locaties op aarde over hoe de natuurwetten ons planetenstelsel hebben gevormd. Aan de hand van tornado's in Oklahoma legt hij bijvoorbeeld uit hoe de ringen van Saturnus zijn ontstaan.

undefined

Meer over