Tv-tips

The graham norton show

bbc1, 23.35 uur

Graham Norton ontvangt actrice Helen Mirren, die de rol van Alma Reville, de vrouw van filmregisseur Alfred Hitchcock, speelt in de nieuwe film Hitchcock. Ook acteur Paul Rudd en actrice Leslie Mann zijn te gast, zij spelen in de nieuwe komedie This is 40. Er is muziek van de Britse meidengroep Little Mix.

darts: world cup

rtl7, 22.00 uur

Het hele weekend rechtstreeks verslag van de World Cup of Darts in Hamburg. Tijdens dit toernooi van landenteams wordt Nederland vertegenwoordigd door o.a. good old Raymond van Barneveld en de nieuwe Nederlandse dartheld Michael van Gerwen. De grote favoriet: Engeland.

TATAtataal!

ned 2, 20.55 uur

Schrijfster Marjolijn van Heemstra en de cabaretiers Katinka Polderman en Thomas van Luyn worden getest op hun taalvaardigheid. Het thema van de week is 'man en vrouw': waarom bestaat er bijvoorbeeld van 'cabaretier' en 'dichter' wel een vrouwelijke variant en van 'dokter' of 'behanger' niet?

dangerous roads

ned 3, 21.20 uur

Britse reisserie waarin bekende duo's de gevaarlijkste wegen ter wereld moeten bereizen. In de eerste aflevering krijgen de komieken Ed Byrne en Andy Parsons de opdracht om de Kolymatrakt in Siberië af te leggen. Deze weg van 2032 kilometer lang draagt de bijnaam 'weg des doods'.

24 uur met..

ned 3, 20.25 uur

Wilfried de Jong bregt een etmaal door met Özcan Akyol, de schrijver van Turkse komaf die na een moeilijke jeugd in Deventer in de criminaliteit belandde. Zijn debuutroman EUS is inmiddels aan de zevende druk toe. De Jong praat met Akyol over literatuur, criminaliteit, familie en een gokje wagen.

de wereld draait door

ned 3, 19.30 uur

In de maandelijkse media-uitzending bespreekt Volkskrant-columniste Aaf Brandt Corstius de mediahype rond de scheiding van Rafael en Sylvie. Verder Georgina Verbaan over 't Schaep in Mokum, Mart Smeets over het interview van Oprah Winfrey met Lance Armstrong en Ali B als tafelheer.

undefined

Meer over