Tv-tips

JESSE HEIJNIS

De geheimen van Barslet

Zaterdag, Ned 2, 20.15 uur

Moeder, ik wil bij de Revue

Maandag, Ned 1, 22.05 uur

Twee nieuwe dramaseries deze week bij de Publiek Omroep. Op zaterdag komen de NCRV en NTR met De geheimen van Barslet. Dragan Bakema speelt een agent die van de stad naar het boerendorp Barslet verhuist en tegen alle verwachtingen in meer te speuren heeft dan ooit. Een kleuter kan de toekomst voorspellen, het regent vissen op klaarlichte dag en er is een pyromaan aan het werk. Wat in Twin Peaks-naam is hier aan de hand? Elke aflevering wordt verteld vanuit een nieuw perspectief; ieder personage (gespeeld door o.a. Teun Luijkx, Raymond Thiry en Margôt Ros) heeft zo zijn eigen geheimen van Barslet.

Van minder vage orde is Moeder, ik wil bij de revue van Omroep MAX, vanaf maandag te zien op Nederland 1. In navolging van succesnummer 't Schaep met de 5 pooten keert Moeder, ik wil bij de revue terug naar die goede oude tijd, in dit geval de jaren vijftig. Alle nostalgie is doorspekt met fijne musicalmuziek.

Leidraad zijn de liedjes van conferencier Wim Sonneveld. Dorpsjongen Bob Somers is voorbestemd de zaak van zijn vader over te nemen, maar na een bezoek aan de stad valt hij voor de charmes van de revue én Jeanne, de dochter van de eigenaar van een zaak in moderne huishoudelijke apparaten. Een baantje als toneelknecht biedt uitkomst. Met mooi spel en zangtalent van onder anderen Annet Malherbe, Huub Stapel,Egbert-Jan Weeber, Jon van Eerd en Eva van de Wijdeven.

Nooit meer slapen

Zondag, Ned 2, 20.20 uur

De VPRO maakt een zwerftocht door de nacht langs de 24-uur samenleving van Nederland. Van de aanleg van de tweede Maasvlakte, de verpleegster, de gamende en twitterende jongeren en Kinky Denise tot de nachtkruidenier in de Noord-Oostpolder en onderzoekende biologen op een pikdonkere Veluwe.

Tegenlicht

Maandag, Ned 2, 21.00 uur

Tegenlicht bericht over de het kleine, revolutionaire antwoord op de wereld van de multinationals. Filmmaker Sabine Lubbe Bakker bezoekt onder andere het initiatief Texel Energie, dat streeft naar energie-onafhankelijkheid in 2020, Grunneger Power en de bedenkers van het 'broodfonds', een nieuwe manier om je tegen arbeidsongeschiktheid te wapenen.

Revenge

Dinsdag, Net 5, 20.30 uur

Amerikaanse dramaserie over de wraaktocht van tiener Emily Thorne. Het meisje heeft ontdekt dat haar vader onterecht in de bak is beland door verraderlijke vrienden en collega's. Ze komt naar de Hamptons om het alle botoxhoofden en gladjakkers betaald zetten. Jesse Heijnis

undefined

Meer over