Tv-tips

Dokument

NED 2, 20.20 UUR

Herhaling van de tweedelige documentaire De kinderen van De Hondsberg 2011. Filmmaker Roel van Dalen keert hierin terug naar het observatiecentrum voor kinderen met (licht) verstandelijke beperkingen en ernstige gedragsproblematiek waar hij in 1998 ook al eens een documentaire over maakte.

De patat

CANVAS, 20.35 UUR

In de zevende en laatste aflevering van de culinaire reisserie De patat is topkok Jeroen Meus terug in Peru, het land waar ooit de eerste aardappels werden verbouwd. Meus vraagt zich af of de aardappel nog een toekomst heeft in een wereld die wordt gedomineerd door McDonalds en Pizzahut.

De beste singer-songwriter van Nederland

NED 3, 20.35 UUR

De overgebleven singer-songwriters krijgen de opdracht een liedje te schrijven voor hun geliefden. Laura Jansen en Triggerfingerfrontman Ruben Block geven schrijf- en speeltips. Aan 3FM-dj Paul Rabbering, Miss Montreal en Giel Beelen de taak het mooiste liedje te kiezen.

De strijd van Latijns-Amerika

NED 2, 21.20 UUR

Paul Rosenmöller bezoekt Manaus, Brazilië. In de jaren zestig rolde de overheid hier, midden in de Amazone, een vrijhandelszone uit. Het belastingvoordeel trekt veel multinationals naar de stad. Hoe beïnvloedt de groeiende welvaart de gewone Braziliaan?

Argos TV

NED 2, 22.45 UUR

In de laatste Argos TV Medialogica van dit seizoen een terugblik op de berichtgeving rondom de zaak Joran van der Sloot. Argos wist de hand te leggen op het politiedossier over Van der Sloot en reconstrueert daarmee de zin en onzin die over hem in de media verscheen.

Alone in the Wild

NED 3, 00.00 UUR

In deze driedelige natuurreeks het verhaal van avonturier Ed Wardle, die zich drie maanden lang terugtrekt in de wildernis van Noord-Canada. Enkel gewapend met een camera en een basissurvivalkit moet hij zien te overleven. Al snel komt Wardle erachter dat dat moeilijker is dan gedacht.

undefined

Meer over