TV Tips

OBA Live

Radio 5, 19.02 uur

Theodor Holman in gesprek met gedragswetenschapper en psycholoog Martin Appelo over zijn boek Een spiegel voor narcisten. In dit boek legt Appelo uit wat narcisme precies is en welke misvattingen erover bestaan. Hij gebruikt daarbij bekende voorbeelden, zoals Steve Jobs, Zlatan Ibrahimoviç en Nina Brink.

Pauw & Witteman

NED 1, 23.00 uur

In de laatste P&W van dit seizoen (maandag start een nieuwe reeks van Knevel & Van den Brink) wordt de balans van dit jaar opgemaakt met minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, ABN Amro-topman Gerrit Zalm, NRC-journaliste en econoom Marike Stellinga en woordkunstenaar Wim Daniëls.

College tour

NED 3, 20.25 uur

Schrijver A.F.Th. van der Heijden geeft zijn eerste grote tv-interview sinds het overlijden van zijn zoon Tonio op Eerste Pinksterdag 2010. In 2011 verscheen de roman Tonio, die onder meer de Libris Literatuurprijs won. In het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam beantwoordt A.F.Th. vragen van studenten.

Studio sport

NED 3, 21.25 uur

Aan de vooravond van de finale tussen Bayern München en Borussia Dortmund brengt Tom Egbers het afgelopen Champions League-seizoen in kaart. Er zijn interviews met Ajax-trainer Frank de Boer, die terugblikt op de verrichtingen van Ajax, en met Bayern München-speler Arjen Robben, die vooruitkijkt naar de finale.

Joris' showroom

NED 1, 22.30 uur

Joris Linssen ontmoet Renske Nijland, die al veertig jaar in haar zelf gebouwde dorp woont in het bos in het Groningse Tjuchem. Haar dorp bestaat uit wel vijftig hutten. Ook is er een portret van Jesse de Haas, die diep in Zuid-Limburg woont te midden van zijn dieren, waaronder de hondstrouwe eend Habib.

The Graham Norton Show

BBC 1, 23.35 uur

De bank van Graham Norton zit vol met Hollywoodsterren: Michael Douglas vertelt over zijn rol als Liberace in de tv-film Behind the Candelabra, Will Smith en zijn zoon Jaden speelden in sciencefictionfilm After Earth voor het eerst samen en Bradley Cooper en Heather Graham zijn te zien in The Hangover III.

undefined

Meer over