TV Tips

TV selectie

Brandpunt

NED 2, 22.15 uur

Een reportage vanuit Zuid-Limburg over de jacht op 'drugsrunners', veelal jonge Marokkanen die harddrugs slijten aan buitenlandse drugstoeristen. Een verslag vanuit de Italiaanse stad Ercolano, dat zich onlangs officieel maffiavrij verklaarde, én de bloeiende economie in Volendam.

Stones in Exile

Canvas, 21.55 uur

Het klassieke Rolling Stones-album Exile on Main Street werd recent opnieuw uitgebracht. In deze documentaire wordt het productieproces van de plaat gereconstrueerd: in de lente van 1971 verkasten de Stones met hun kleurrijke entourage naar een villa in Zuid-Frankrijk. Daar ging het er heftig aan toe.

O'Hanlons helden

NED 2, 20.25 uur

Redmond O'Hanlon reist door Mongolië in het spoor van zijn held, de Russische ontdekkingsreziger Nikolai Przhevalsky. Slapend in gers, de ronde tenten van de nomaden, komt hij dichter dan ooit bij de door hem zo geliefde 19de eeuw. Ook zoekt hij naar de verschrikkelijke sneeuwman.

Kunststof tv

NED 2, 18.05 uur

Twee gasten die niet in de studio zitten, maar in interviews op video tot ons zullen spreken: prinses Máxima vertelt over haar project 'Kinderen Maken Muziek' en een interview met schrijver A.F.Th. van der Heijden over de Constantijn Huygensprijs, de oeuvreprijs die vandaag in Den Haag wordt uitgereikt.

Boeken

NED 1, 11.20 uur

Wim Brands blikt met dichter, vertaler en bloemlezer Menno Wigman vooruit op de 13de Gedichtendag, die donderdag gehouden wordt. Brands praat met Wigman over zijn nieuwe bundel Mijn naam is legioen. Ook schrijver en dichter Willem Jan Otten is te gast, hij schreef De vlek, een 'muzikale vertelling'.

Eva Jinek op zondag

NED 1, 9.30 uur

De doorgaans mediaschuwe entrepreneur John Fentener van Vlissingen is te gast. Hij geeft zijn visie op de vaderlandse economie en vertelt over zijn reisimperium, dat tot de grootste ter wereld mag worden gerekend. Daarnaast zitten zanger Gordon en CDA-spindoctor Jack de Vries op de bank.

undefined

Meer over