Tv-tips

Rock Werchter 2014

Canvas, 00.20 uur

Een terugblik op het muziekfestival Rock Werchter, dat afgelopen weekeinde plaatsvond. Onder de hoogtepunten van editie 2014 bevonden zich optredens van de Belgische popsensatie Stromae, de Britse band Arctic Monkeys, het triphoptrio London Grammar en voormalig Led Zeppelinzanger Robert Plant.

De avondetappe

NED 1, 19.00 uur

Een vroege Avondetappe vandaag. Mart Smeets bevindt zich rond de Belgisch-Franse grens en bespreekt de vijfde Touretappe, van het Vlaamse Ieper naar het Noord-Franse Arenberg. Te gast zijn Volkskrant-columnist en schrijver Bert Wagendorp, EO-presentator Tijs van den Brink en cabaretier Wim Helsen.

Natuur op 2

NED 2, 19.30 uur

In de aflevering 'Maki's in het nauw' wordt een kijkje genomen in het leven van de Zijdesifaka, die woonachtig is in de bergen van het eiland Madagaskar. De hagelwitte makisoort is een van de zeldzaamste dieren ter wereld. Er zijn waarschijnlijk nog maar een paar honderd exemplaren van over.

Hollandse zaken

NED 2, 20.25 uur

Aan het einde van de jaren veertig keerden Indiëveteranen getraumatiseerd terug van de politionele acties. Hun vrouwen hielden hen decennialang met pijn en moeite op de been. Bij Cees Grimbergen doen de weduwen van de veteranen hun verhaal. Hebben zij recht op een financiële tegemoetkoming?

WK: Nederland-Argentinië

NED 1, 21.50 uur

Los van de andere tv-tips van vanavond, draait het als we eerlijk zijn maar om één ding: de halve finale Nederland-Argentinië, die om 22.00 uur wordt gespeeld in São Paulo. Het televisiecommentaar wordt verzorgd door Jeroen Grueter, wie liever Jack van Gelder hoort praten, kan terecht op Radio 1.

Nooit meer slapen

Radio 1, 00.02 uur

Pieter van der Wielen in gesprek met euroscepticus Arjo Klamer. Volgens de hoogleraar Economie uit Rotterdam valt de euro niet te redden. Kernprobleem is dat de Europese Unie geen volwaardige politieke unie is; er is geen sprake van een hechte Europese gemeenschap. Hoe ziet Europa eruit zonder de euro?

undefined

Meer over