TV Tips

josiah wedgwood

bbc 2, 22.00 uur

Een portret van 'het genie' Josiah Wedgwood: grondlegger van de industriële revolutie, maar momenteel vooral herinnerd als de man van het beroemde servies. In zijn tijd profileerde Wedgwood zich echter als eerste creatieve industrieel, wetenschapper en man van het volk.

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 UUR

Vandaag horen we voor het eerst wat John Ewbank, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Daphne Deckers, Willeke Alberti en vele anderen hebben gebakken van het Koningslied. DWDD heeft de allereerste beelden van de clip. Borsato en Ewbank schuiven aan om er meer over te vertellen. Ali B is tafelheer.

the graham norton show

bbc 1, 23.35 uur

Graham Norton ontvangt deze week Gwyneth Paltrow. De actrice heeft een nieuw kookboek uit (vol extreem gezonde recepten) en is vanaf volgende week te zien in blockbuster Iron Man 3. Daarnaast schuiven atleet, Mo Farah en komiek Lee Mack aan. Electroduo Hurts verzorgt de muziek.

x factor

rtl 4, 20.30

Een nieuw seizoen talentenjagen op RTL4, maar dan weer net even anders. Juryleden Candy Dulfer, Ali B, Angela Groothuizen en Gordon beoordelen niet gezamenlijk, maar alleen. Daarnaast mogen vanaf heden ook singer-songwriters, rappers en dj's hun kunsten vertonen. Presentator is Martijn Krabbé.

Upload TV

ned 3, 21.25 uur

Upload TV duikt deze week in webvideo's gemaakt door kunstenaars. Te gast zijn Margriet Schavemakers, curator bij het Stedelijk Museum en kunstenaars Floris Kaayk en Roel Wouters. Daarnaast een interview met beeldvirtuoos Cyriak, bekend van o.a. Cows & Cows & Cows.

over de kop

ned 2, 21.25 uur

Wetenschapsquiz Over de kop staat deze aflevering in het teken van de liefde. Met tips over hoe je het best iemand kunt versieren en antwoord op de vraag wat onbeantwoorde liefde met ons doet. Lucille Werner krijgt - bij wijze van proef - een verliefde fan aan de telefoon.

undefined

Meer over