Tv-tips

OBA Live

Radio 5, 19.00 uur

Theodor Holman interviewt schrijver Rik Smits over zijn boek Rebellen. Het boek gaat over de raddraaiers die een hoofdrol speelden in het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Onder hen Joan Derk van der Capellen tot den Pol, Anton Mussert, Dolle Mina, Luciën van Hoesel en Pim Fortuyn.

De Wereld Draait Door

NED 1, 19.00 uur

Een nieuwe editie van de taalrubriek van cabaretiers Paulien Cornelisse en Arjen Lubach. In eerdere afleveringen van 'Hou je aan je woord' leerden we van Cornelisse en Lubach onder meer wat een tussenjas is en hoe je de naam 'Sotsji' correct moet uitspreken. Wat zijn de taalkundige bijzonderheden van deze maand?

De Nationale Eettest 2014

NED 1, 20.30 uur

Paul de Leeuw presenteert een test waarin Nederlanders worden geconfronteerd met hun eetgedrag en hun kennis van voedsel. Want Nederlanders zijn weer dikker geworden, bleek vorige week nog uit onderzoek. O.a. cabaretier Richard Groenendijk, zanger Peter Beense en columniste Aaf Brandt Corstius doen mee.

3 onderzoekt

NED 3, 21.55 uur

Reportage over de illegale handel in uitheemse dieren. Ondanks strenge wetgeving kiezen steeds meer Nederlanders voor een exotisch huisdier. Wat is er allemaal te koop en hoe crimineel is dat? Presentator Manuel Venderbos probeert in Marokko een aap te kopen. Lukt het hem die naar Nederland te krijgen?

Studio Sport Eredivisie

NED 1, 22.10 uur

In de midweekse speelronde van de Eredivisie komt zowel FC Twente (momenteel op de derde plaats) als PSV (momenteel zevende) in actie. Beide clubs reizen af naar Friesland: PSV gaat op bezoek bij Cambuur Leeuwarden, terwijl Twente een uitwedstrijd speelt tegen SC Heerenveen.

Bobby Fischer tegen de wereld

NED 2, 23.00 uur

Alom bejubelde documentaire uit 2011 over het complexe leven van schaker Bobby Fischer (1943-2008). Regisseuse Liz Garbus schetst een beeld van een briljante maar ook ongrijpbare man, wiens leven uiteindelijk in stukken uiteen viel door zijn obsessies en mentale onevenwichtigheid.

undefined

Meer over