Tv-tips

Studio Sportzomer

NED 1, 22.25 UUR

Presentator Jack van Gelder praat in Polen met tv-maker Frank Evenblij, oud-voetballers Boudewijn Zenden en Pierre van Hooijdonk en vaste voetbalanalist Jan van Halst over, natuurlijk, het aangeslagen Nederlands elftal, en de vandaag gespeelde wedstrijden in Groep D.

Villa Vanthilt

EEN, 22.00 UUR

Marcel Vanthilt spreekt met Hans Kusters, 70 jaar oud en al veertig jaar actief als muziekproducent en -uitgever. Zo stond hij aan de wieg van artiesten als Clouseau, Stef Bos en Boudewijn de Groot. Ook Wim Paeshuyse is te gast. Hij brengt zijn gedichtenautomaat mee.

Art Tracks

NED 2, 19.35 UUR

Muzikanten wandelen met Andrea van Pol door museum Boijmans Van Beuningen, op zoek naar een kunstwerk dat hen inspireert tot het maken van muziek. In de eerste aflevering schrijft singer-songwriter Tim Akkerman (oud-voorman van Di-rect) een nieuw nummer naar aanleiding van een surrealistisch werk.

Frankrijk - Engeland

NED 1, 18.00 UUR

Na drie dagen toekijken, mogen nu dan eindelijk ook de teams uit groep D van start. Om 18.00 uur treedt het immer kwakkelende Engeland aan tegen Frankrijk, dat voor het eerst sinds het WK van 2006 weer in vorm lijkt. Om 20.30 uur speelt gastland Oekraïne tegen Zweden.

Britain in a day

BBC 2, 22.00 UUR

Lokale variant op Life in a Day, de documentaire waarvoor mensen van over de hele wereld werd opgeroepen om op dezelfde dag een dagboekfilmpje te maken en in te sturen. In Britain in a day, samengesteld uit 750 uur materiaal, is te zien wat de Engelsen beleefden op zaterdag 12 november.

Death in Paradise

NED, 2 20.30 UUR

Een vis-op-het-droge-misdaadserie over rechercheur Richard Poole, een Brit in hart en nieren, die wordt overgeplaatst naar het Caraïbische eiland Saint-Marie. Met hulp van Camille Bordey, een collega uit de regio, moet hij moorden oplossen en zijn haat voor zon, zee en strand proberen te negeren.

undefined

Meer over