TV Tips

DEBAT OP 2

NED 2, 21.15 UUR

Deze week een discussie over gezinsdrama's: zijn deze te voorkomen? Onder meer Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming waren al sinds 2008 betrokken bij de vorige week om het leven gebrachte broertjes Ruben en Julian. Maar betekent dat ook dat deze instanties hebben gefaald?

SILENT WITNESS

NED 1, 21.20 UUR

Derek de Lint speelt een gastrol in deze aflevering over een schietpartij op de Nederlandse ambassade in Londen. Enkele familieleden van ambassadeur Pieter van Buren (De Lint) zijn neergeschoten en zijn kleinzoon is ontvoerd. Rechercheurs Harry Cunningham, Leo Dalton en Nikki Alexander schieten te hulp.

TROPIC OF CAPRICORN

CANVAS, 20.40 UUR

In deel 3 van deze reisreportageserie spot avonturier Simon Reeve aan de westkust van Australië walvissen die zich klaarmaken voor hun grote trek naar Antarctica. Met een zogenoemde road train (een gigantische vrachtwagen met drie aanhangwagens) rijdt hij naar Newman, de grootste openluchtmijn ter wereld.

DOCKLAND

CANVAS, 21.40 UUR

In deze documentaire van Suzanne Gerecke praten voormalige gevangenen en bewakers voor het eerst over het leven in Hoheneck, een geheime vrouwengevangenis in de DDR. Achter de hoge muren van een 700 jaar oud kasteel in het Oost-Duitse Ertsgebergte werden destijds duizenden vrouwen gevangen gehouden.

BANKERS

BBC 2, 22.00 UUR

In het derde en laatste deel van de serie over de Britse bankierswereld het verhaal van de laatste drie decennia. Aan de ene kant kregen klanten het steeds makkelijker, aan de andere kant werd het vertrouwen van diezelfde klanten steeds sneller geschaad voor risicovolle projecten, geven insiders hier toe.

OBA LIVE

RADIO 5, 19.00 UUR

Theodor Holman praat met journalist Joris van Casteren over diens boek Het been in de IJssel. Gegrepen door een in 2005 uit de IJssel opgevist onderbeen, is Van Casteren op zoek gegaan naar de eigenaar. Daarnaast Gawie Keyser over de film The Act of Killing en de actualiteiten met Nausicaa Marbe en Marcel Duyvestijn.

undefined

Meer over