TV tips

Dag tegen pesten

NED 3, 20.25 UUR

Arie Boomsma en Tim Hofman praten met deskundigen en slachtoffers over het hoe en waarom van pesten. Aanleiding is de dood van Thomas van Balen, Tim Ribberink en Fleur Bloemen, drie tieners die in 2012 zelfmoord pleegden omdat ze jarenlang werden getreiterd. Aansluitend de documentaire Bully (2011).

Dockland

CANVAS, 20.40 UUR

Zesdelige serie over de Europese verzetsgroepen in de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van interviews met de laatste nog levende kroongetuigen, archiefbeelden en reconstructies werpt deze reeks licht op de mannen en vrouwen die zich weigerden neer te leggen bij de macht van Hitler.

Altijd Wat

NED 2, 21.10 UUR

Altijd Wat neemt een kijkje in de Vluchtkerk, een tot vluchtelingenopvang omgebouwde kerk in Amsterdam-West. Het huurcontract loopt eind maart af. Intussen helpen vrijwilligers, 'van christen tot kraker', de boel gaande te houden. In rubriek Feit of fictie antwoord op de vraag of melk daadwerkelijk gezond is.

De rijdende rechter

NED 1, 22.20 UUR

Vanavond het begin van een nieuw seizoen. Mr. Frank Visser behandelt de zaak van Martha Tahapary en haar bouwval. Tahapary huurt een aannemer in om haar vloer te vervangen, maar al snel neemt die steeds meer klussen op zich, zonder ze ook af te maken. Hij sloopt zelfs ongevraagd Tahapary's keuken.

Het uur van de wolf

NED 2, 23.00 UUR

Portret van filmregisseur Milos Forman, bekend van Oscarwinnaars One flew over the Cuckoo's Nest (1975) en Amadeus (1984). Actief als kritisch filmmaker in zowel geboorteland Tsjecho-Slowakije, toen nog onder communistisch bewind, als in Hollywood. Hij bleef overal een buitenstaander.

Beeldgeheimen

CANVAS, 21.35 UUR

Op 26 augustus 1944 maakt generaal Charles de Gaulle een triomfantelijke intocht door het net bevrijde Parijs. Wanneer hij bij de Notre Dame arriveert, breekt een schietpartij uit. Een cameraman legt het vast, maar pas onlangs zijn die beelden opgedoken. Wat gebeurde er precies op die 26ste augustus?

undefined

Meer over