Tv-tips

David Attenboroughs rariteitenkabinet

Ned 2, 20.00 uur

David Attenboroughs levenswerk bestaat uit het in beeld brengen van bijzondere fenomenen van het aardse leven. Vanavond: de 'maagdelijke geboorte'. Het komodovaraan-vrouwtje kan zich zonder mannetje voortplanten en vrouwtjesbladluizen kunnen zichzelf in duizenden klonen.

undefined

Kijken in de ziel: journalisten

Ned 2, 21.15 uur

Interviewer Coen Verbraak heeft er al heel wat Kijken in de ziel-reeksen opzitten. Na de psychiaters, de voetbaltrainers en de strafrechtadvocaten zijn Verbraaks collega's, journalisten, aan de beurt. Sven Kockelman, Clairy Polak en Johan Derksen zijn bekende vakgenoten die worden bevraagd.

undefined

Ranking the Stars

Ned 3, 22.05 uur

Tiende editie van Paul de Leeuws Ranking the Stars, waarin sterren moeten inschatten hoe het Nederlandse publiek over hen denkt. 'Songfestivalhunk' Tim Douwsma, royalty-expert Marc van der Linden, model Christina Curry en haar moeder Patricia Paay zijn enkele van de deelnemers.

undefined

Clothes to Die For

BBC 2, 22.00 uur

Documentaire over de kledingfabriek in Bangladesh, die in april 2013 instortte. Nabestaanden en overlevenden vertellen hun verhaal. Ook wordt ingegaan op de ongelooflijke groei van de kledingindustrie alhier. De hebzucht en corruptie die dit met zich meebrengt, leidde tot deze tragedie.

undefined

John Bishop's Australia

BBC 1, 22.00 uur

Komiek John Bishop doorkruist Australië op de fiets aan de hand van zijn eigen dagboek uit 1992, toen hij de reis ook al een keer maakte. In deze laatste aflevering bezoekt hij het Groot Barrièrerif en het Daintree-regenwoud. Zijn reis eindigt met een verrassende, persoonlijke twist.

undefined

Nooit meer slapen

Radio 1, 00.00 uur

Ruim 150 jaar na de afschaffing van de slavernij, zoekt Suriname nog steeds naar de ware toedracht achter gebeurtenissen uit het koloniale verleden. Zo wordt er gespeurd naar het wrak van slavenschip Leusden. Historicus Leo Balai promoveerde in 2011 met een proefschrift hierover en is te gast.

undefined

Meer over