Tv-tips zondag

Eva Jinek op zondag

NED 1, 09.30 UUR

Eva Jinek ondervraagt NOS-correspondenten Lucas Waagmeester en Bram Vermeulen over hun werk en leven in respectievelijk Zuid-Azië en Turkije. Daarnaast komt Diederik Samsom vertellen over zijn ambities als nieuwe PvdA-partijleider en heeft schrijfster Susan Smit een nieuw boek: Zoals jij bent.

Studio Sport

NED 1, 10.20 UUR

Geen Boeken vandaag, want Studio Sport pakt van start tot finish uit met het verslag van de marathon van Rotterdam én Nederlands enige wielerklassieker: de Gold Race. Daarnaast is er zwemmen vanuit Eindhoven, waar de laatste tickets voor de Olympische Spelen te verdienen zijn.

Kunststof TV

NED 2, 18.05 UUR

Joost Karhof ontvangt thrillerschrijver Charles den Tex. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek De Vriend. Mode-ontwerpster Monique van Heist en conservator Sjouk Hoitsma komen vertellen over Werkstijl, hun tentoonstelling over de relatie tussen werkkleding en mode.

Joanna Lumley: Jewel...

NED 2, 19.00 UUR

Reisreportageserie waarin actrice Joanna Lumley (Absolutely Fabulous) stroomopwaarts de Nijl overvaart. In deze tweede aflevering komt Lumley aan in Noord-Sudan, waar ze kampeert in de woestijn en op zoek gaat naar krokodillen.

This World

BBC 2, 22.00 UUR

Een uitgebreide reconstructie van de massamoord door Anders Breivik op het zomerkamp van de jeugdafdeling van de sociaaldemocratische Noorse Arbeiderspartij op het eiland Utøya. De BBC sprak met overlevenden, politici en leden van het team dat Breivik arresteerde.

When Noel met Mario

BBC 2, 23.50 UUR

Mario Balotelli is hét enfant terrible van de hedendaagse voetbalwereld. Wekelijks haalt de Manchester City-spits de kranten met onbesuisde acties op en naast het veld. Voormalig bandlid van Oasis, Noel Gallagher (ook geen lieverdje), is al zijn hele leven fan van City en interviewde Balotelli voor de BBC.

undefined

Meer over