tv-tips zondag

Ik ben VMBO

NED 3, 21.20 uur

In aflevering twee van deze VPRO-serie waarin leerlingen van het vmbo worden geportretteerd, leren we Sam kennen. Sam is christelijk en overwint zijn tegenslagen naar eigen zeggen 'met Jezus aan zijn zijde'. Ook heeft hij een lichte vorm van autisme, waardoor hij zich vaak anders dan anderen voelt.

Andere tijden

NED 2, 21.20 uur

Aan de vooravond van Koninginnedag wordt in aflevering Beatrix en de buitenlanders teruggeblikt op de film die kroonprinses Beatrix in 1979 maakte over de problemen van 'buitenlandse kinderen' in Nederland. Een film waarin Beatrix zich een charmante verslaggeefster en interviewster toont.

TV Show

NED 1, 21.20 uur

Ivo Niehe had een interview met Joan Collins, de Amerikaanse diva die vorige week in Nederland was voor twee uitvoeringen van haar 'onewomanshow'. Verder blikt oud-columnist J.L. Heldring terug op de reis van koningin Juliana en prins Bernhard naar de VS, exact zestig jaar geleden.

Marwencol

Canvas, 20.55 uur

Documentaire over een met geheugenverlies kampende Amerikaan die als revalidatie een miniatuurversie bouwt van een fictief Belgisch stadje in de Tweede Wereldoorlog, dat wordt bewoond door Barbie en G.I. Joe-poppen. Wanneer een galerie interesse in zijn werk toont is de man in grote verwarring.

Studio sport Eredivisie

NED 1, 19.00 uur

Met FC Twente-Ajax en Feyenoord-AZ op het programma staan vandaag de nummers 1 tot en met 4 uit de Eredivisie tegenover elkaar. De NOS besteedt veel aandacht aan de ontknoping van de competitie, met 's middags vanaf 13.10 uur reportages vanuit de stadions en 's avonds samenvattingen en analyses.

Boeken

NED 1, 11.20 uur

Wim Brands praat met Betty van Garrel over Zalig zijn de schelen, een om-en-om-verhalenbundel die ze in 1972 schreef met Herman Pieter de Boer en waarvan nu een heruitgave is verschenen. Verder een interview met schrijfster Sanneke van Hassel over haar nieuwe verhalenbundel Ezels.

undefined

Meer over