TV-Tips Vrijdag

Rail Away
NPO 2, 19.55 UUR

Trein-tv Rail Away viert 175 jaar spoorwegen in Nederland. Op 20 september 1839 reed de eerste trein tussen Amsterdam en Haarlem: inmiddels telt ons land 7.000 kilometer spoor. Ook Rail Away treint van Amsterdam naar Haarlem en stoomt dan door naar Rotterdam Centraal en het gloednieuwe station aldaar.

College Tour: Arjen Robben
NPO 3, 20.25 UUR

Start van een nieuw seizoen, met als eerste gast voetballer Arjen Robben. Tijdens het afgelopen WK was hij een van de grote smaakmakers en ontpopte hij zich als leider van Oranje, zowel op het veld als daarbuiten. Afgelopen weekeinde was hij met een goal en een assist alweer belangrijk voor zijn club Bayern München.

The Voice of Holland
RTL 4, 20.30 UUR

Seizoen 5 alweer. Nieuw zijn de clashes, een onderdeel in de live-shows waarin twee kandidaten ombeurten een deel van een door henzelf gekozen liedje moeten zingen. Maar eerst zien we komende weken de (blinde) auditierondes, met in de draaistoelen Marco Borsato, Ali B, Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis.

Top Gear
RTL 7, 20.30 UUR

Na alle sneeuwstormen in Engeland van vorig jaar, besluiten Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond een eigen strooiwagen te bouwen. Omdat het met een vlammenwerper uitgeruste voertuig - een oude CLAAS-landbouwmachine - te
kunnen testen, wijken de heren uit naar Noorwegen.

Uitmarkt
NPO 2, 21.10 UUR

Rechtstreeks verslag van het grote Uitmarkt-openingsfeest op het Museumplein in Amsterdam. Met optredens van onder anderen rapper Typhoon, harpiste Remy van Kesteren en Acda en De Munnik. Daarnaast pakt De Nationale Opera uit met een koor van 120 man en brengt Akwasi een ode aan Bram Vermeulen.

Nooit meer slapen
NPO RADIO 1, 00.30 UUR

Te gast is muzikant Rita Zipora. Ze schrijft Nederlandstalige, dromerige en persoonlijke teksten op Brits klinkende electropop: Massive Attack meets Spinvis meets Eefje Visser meets Portishead. Daarnaast aandacht voor het filmfestival van Venetië en Alize Zandwijk, (scheidend) artistiek directeur van het Ro Theater.

Meer over