Tv-tips van maandag 13 oktober

De Wereld Draait Door, Brugklas, IJsland-Nederland

Redactie
Matthijs van Nieuwkerk, presentator van De Wereld Draait Door. Beeld Freek van Asperen
Matthijs van Nieuwkerk, presentator van De Wereld Draait Door.Beeld Freek van Asperen

De Wereld Draait Door

NPO 1, 19.00 uur
Sonja Barend is te gast om de winnaar bekend te maken van de zesde editie van de Sonja Barend Award, de door de VARAgids georganiseerde prijs voor het beste tv-interview van het jaar. Op de lijst met nominaties staan onder anderen Humberto Tan, Linda de Mol, Theo Maassen, Wilfried de Jong en Filemon Wesselink.

Brugklas

NPO 3, 19.25 uur
In het tweede seizoen van deze jeugdserie over de brugklassers van het Koning Willem-Alexander College beginnen de leerlingen aan een nieuw project: een uitvoering van ­toneelklassieker Romeo & Julia tijdens het schoolkamp. Ondertussen begint de vader van brugklasser Sam te ­daten met de conrector.

EK Voetbal: IJsland-Nederland

NPO 3, 20.00 uur
Vanuit Reykjavik doet de NOS rechtstreeks verslag van de EK-kwalificatiewedstrijd IJsland-Nederland. Het treffen met IJsland, dat al twee keer won met 3-0 in kwalificatiegroep A, betekent onder meer een confrontatie met Ajax-aanvaller Kolbeinn Sigthórsson. Het commentaar is van Jeroen Grueter.

De slag om Europa

NPO 2, 21.25 uur
Teun van de Keuken reist af naar de uitgestrekte poesta van Hongarije. Mag een ambitieuze Nederlandse boer daar een stuk landbouwgrond kopen? Die grond is immers door de Hongaarse regering officieel vrijgegeven voor alle Europeanen; in de praktijk blijkt dat buitenlanders geen schijn van kans maken.

Adèle Bloemendaal. Beeld Kippa
Adèle Bloemendaal.Beeld Kippa

2Doc: Adèle Bloemendaal

NPO 2, 20.25 uur
Aan de keukentafel met Adèle Bloemendaal, dat is in het kort wat we te zien krijgen in Eens wil ik er vanaf zijn, de documentaire die Maarten Mourik maakte als vervolg op de door hem geregisseerde theatervoorstelling Adèle. Voor de film mocht hij de 81-jarige, publiciteitsschuwe ­cabaretière uitgebreid spreken.

Meer over