Tv selectie

De Canta danst

NED 2, 19.20 uur

De rode gehandicaptenvoertuigen genaamd Canta's staan centraal in Het Nationale Canta Ballet, een dansvoorstelling van dertig balletdansers van Het Nationale Ballet en zestig Cantarijders. In de aanloop naar de uitvoering eind juni volgt filmmaakster Maartje Nevejan de totstandkoming van het project.

60 jaar Queen Elizabeth

NED 2, 18.15 uur

De NOS doet verslag van de festiviteiten rond het 60-jarig jubileum van de Britse koningin Elizabeth II. Vandaag wordt de 'Thames Diamond Jubilee Pageant' gehouden, een parade van duizend boten op de Thames. Presentatie: Astrid Kersseboom en voormalig correspondent in Londen Tim Overdiek.

Paul Simon ...

Canvas, 21.50 uur

Documentaire uit 2012 waarin muzikant Paul Simon naar Zuid-Afrika afreist, ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van zijn album Graceland. Het album was succesvol (14 miljoen verkochte exemplaren), maar niet onomstreden: Simon zou de boycot van het apartheidsregime hebben doorbroken.

Buitenhof

NED 2, 12.05 uur

De VVD, Europa en onze portemonnee: Pieter Jan Hagens spreekt VVD-Tweede Kamerlid Mark Harbers over de crisis in de eurozone. Daarnaast een debat tussen hoogleraar electorale politiek Jean Tillie en opiniepeiler Maurice de Hond over de zin en onzin van peilingen. De column is van Marike Stellinga (NRC).

Andere Tijden Sport

NED 1, 22.15 uur

De aflevering Het Deense sprookje vertelt het verhaal over het Deense voetbalelftal dat in 1992 vanuit het niets het EK won. Spelers Peter Schmeichel, Brian Laudrup en Henrik Larsen halen herinneringen op. Hans van Breukelen en Marco van Basten blikken terug op de halve finale Nederland-Denemarken.

Brandpunt

NED 2, 22.15 uur

Een reportage over Jean-Paul van Munster, wiens goedlopende snoepfabriek in EK-gastland Oekraïne door knokploegen werd bezet en ingenomen. Voormalig topdiplomaat Koos van Dam over de situatie in Syrië en het recente 'kermisoproer' in Oude Pekela, waarbij jonge Pekelders botsten met asielzoekers.

undefined

Meer over