TV-selectie

Classic albums: NED 3, 21.25 uur

Het klassieke debuutalbum The Doors van de gelijknamige band uit 1967 bevat onder andere de grote hit Light My Fire. Zanger Jim Morrison kan het niet meer navertellen, wel maken zijn bandleden, de manager, de producer en enkele vrienden een uitgebreide reconstructie van de totstandkoming van de plaat.

Avondjurk: RTL 4, 22.10 uur

Vlak na Ik hou van Holland, waarin Jeroen van Koningsbrugge een van de teamcaptains is, wordt een registratie uitgezonden van Koningbrugges theatershow Avondjurk. Samen met partner Dennis van de Ven vormt van Koningsbrugge het muzikale cabaretduo JURK!, waarmee ze langs theaters en poppodia toeren.

I'm in a boyband: BBC 2, 22.20 uur

In drie afleveringen schetst de BBC de geschiedenis en de toekomst van het fenomeen boyband. Hoe is het om in een boyband te zitten? Waarom zijn ze vaak zo populair? De documentaire wordt om 23.20 uur gevolgd door een boybandspecial van Top of the Pops met heel veel muziek.

3 on stage: Florence + The Machine: NED 3, 00.00 uur

Na het zeer succesvolle debuutalbum Lungs, bracht de Britse band Florence + The Machine met zangeres Florence Welch dit najaar de opvolger Ceremonials uit. 14 februari jl. gaf de band een optreden in de Effenaar in Eindhoven, waarvan vannacht een registratie is te zien.

Nick tegen Simon: NED 1, 20.25 uur

Met 1,9 miljoen kijkers per week is de zaterdagavondshow van Nick & Simon een succes. Maar de ware kijkcijfertest volgt vanavond, nu Linda de Mol op RTL 4 met een nieuwe reeks van haar show Ik hou van Holland van start gaat. Met wie bouwt het Nederlandse publiek het liefst een feestje?

Studio sport: Wielrennen NED 1, 15.00 uur

Het is tijd voor de traditionele ouverture van het wielerseizoen, met vandaag klassieker Omloop Het Nieuwsblad (voorheen Omloop Het Volk) en morgen Kuurne-Brussel-Kuurne. De NOS doet van beide koersen rechtstreeks verslag, met commentaar van Mart Smeets en Maarten Ducrot.

undefined

Meer over