TV-selectie zondag

Eva Jinek op zondag: NED 1, 9.30 uur

Hans Spekman, partijvoorzitter van de PvdA, blikt terug op een bewogen week voor zijn partij. Oud-minister Onno Ruding buigt zich over de nieuwe bezuinigingsronde die het kabinet moet gaan maken. Zangeres Mathilde Santing viert haar 30-jarig jubileum en blikt vooruit op het Nationaal Songfestival.

Buitenhof: NED 1, 13.05 uur

Deze week riepen 22 topeconomen in een pamflet op tot een hervorming van de woningmarkt. In Buitenhof een debat hierover, met onder meer oud-minister Sybilla Dekker en wethouder in Almere Adri Duivesteijn. Presentator van dienst is Clairy Polak en Naema Tahir verzorgt de column.

Nationaal Songfestival 2012: NED 1, 20.20 uur

Nog steeds bij de TROS, maar nu wél geproduceerd door John de Mol. Er kan dus een strakkere (en iets hippere) show worden verwacht dan voorheen. Zes zangers en zangeressen nemen het in onderlinge duels tegen elkaar op. In de jury o.a. dj Afrojack, Ali B en Carlo Boszhard.

Kwaad bloed: NED 2, 20.25 uur

In deze thema-uitzending van de VPRO komen acht Nederlanders aan het woord die boos zijn op hun land, om uiteenlopende redenen. Basisschooljuf Maddy is boos over de bezuinigingen in het onderwijs, ondernemer Jaap gaat gebukt onder criminaliteit en vader John jaagt op pedofielen.

Kwestie van kiezen: RTL 4, 22.00 uur

Na showbizzfiguren als Victor Reinier en Patricia Paay heeft Rick Nieman nu ook een heuse politicus als gast weten te krijgen. En dan niet zomaar een, maar Henk Bleker, de staatssecretaris van Economische zaken en Landbouw, bij wie de duivelse dilemma's voor het oprapen liggen.

Brandpunt: NED 2, 22.15 uur

Sven Kockelmann heeft een pittig interview met Diederik Samsom, kandidaat-leider voor de PvdA. In België heeft Justitie het onderzoek naar de Bende van Nijvel nieuw leven ingeblazen. Mediamagnaat Derk Sauer blikt vooruit op de Russische verkiezingen en vertelt waarom Poetin de baas was, is en zal blijven.

undefined

Meer over