TV selectie 1 januari 2013

Nieuwjaarsreceptie

Radio 1, 12.15 uur

Radio 1 houdt de hele middag een nieuwjaarsreceptie, waarin verschillende presentatoren vooruitblikken op 2013 met talloze gasten, onder wie Europa-specialist Otto Holman en adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf Jan Kees Emmer. Er is live muziek van Kris Berry, Alex Roeka en Anne Soldaat.

Studio Sport: Skispringen

NED 1, 13.40 uur

Nieuwsjaarsdag is niet compleet zonder een verslag van het vierschansentoernooi in het Duitse Garmisch Partenkirchen, nabij de grens met Oostenrijk. Vanaf de Olympiaschans zetten de skispringers het nieuwe jaar in. Het commentaar bij de rechtstreekse beelden komt van Ayolt Kloosterboer.

Nieuwjaarsconcert

NED 2, 18.45 uur

Nog zo'n traditie op 1 januari: het Nieuwjaarsconcert van het Nederlanders Blazers Ensemble, met jonge componisten en solisten. Het thema ditmaal is 'Men zegt liefde' en de uitverkoren componisten Eline (16), Bo (11), Nienke (14) en Tom (18), staan samen met de blazers op het podium van het Concertgebouw.

Tegenlicht

NED 2, 21.10 uur

Tegenlicht begint 2013 met een uitzending van Joris Luyendijk vanuit de City, Londens financiële hart. In 'Het brein van de bankier' probeert Luyendijk de mens achter het sys- teem te leren kennen. Hij interviewt onder anderen psycholoog Peter Sioen en neuroloog en voormalig derivatenhandelaar John Coates.

Uit de kast

NED 3, 21.10 uur

Ook in 2013 begeleidt Arie Boomsma jonge homo's en lesbiënnes bij hun coming out. In de eerste aflevering an een nieuwe reeks komt het hoge woord er uit via gebarentaal. Centraal staan de 18-jarige vrienden Jelmer Hein en Mariska, die twee dingen gemeen hebben: ze zijn allebei doof en homoseksueel.

Those who kill

NED 3, 22.30 uur

Wéér een nieuwe Scandinavische misdaadserie. Ditmaal speurt de Kopenhagense politie naar een seriemoordenaar die het heeft voorzien op jonge vrouwen. Those who kill werd minder goed ontvangen dan andere Scandinavische succesnummers: na het eerste seizoen eindigde de serie wegens lage kijkcijfers.

undefined

Meer over