TV-makers sluiten deal met zeilmeisje Laura

Film- en televisieproducent Eyeworks sluit een contract af met solozeilster Laura Dekker voor exclusieve beelden van haar wereldreis. Dat heeft topman Robert van den Bogaard van Eyeworks maandag gemeld.

ANP

Hij kan nog geen details geven over hoe de beelden worden gemaakt en wat het productiebedrijf er exact mee gaat doen. ‘De details moeten we nog invullen’, stelt Van den Bogaard. ‘Maar de gesprekken over het contract gaan zeer voorspoedig.’

Eyeworks benaderde de 14-jarige Laura Dekker pas vorige week voor het contract, nadat de kinderrechter in Middelburg de ondertoezichtstelling van het zeilmeisje had opgeheven. ‘Wij wilden de besluitvorming vooral niet beïnvloeden’, aldus de topman.

Vader zeilt even mee

Dekker vertrekt woensdag vanuit het Zeeuwse Den Osse naar Portugal, samen met haar vader. Tijdens die tocht worden de laatste dingen op haar boot Guppy getest en verbeterd. Daarna zal ze haar reis vanuit Portugal alleen voortzetten. Wanneer dat precies gebeurt, kunnen zowel Dekker als Eyeworks nog niet zeggen.

Het zeilmeisje wil als jongste zeiler ter wereld rond de aarde varen. Dit record staat nu op naam van de Jessica Watson. De Australische was 16 toen ze na bijna een jaar veilig terugkeerde in de haven van Sydney. Dekker wordt in september 15 jaar.

'Zeilmeisje' Laura Dekker (AP) Beeld
'Zeilmeisje' Laura Dekker (AP)
Meer over