tv en radiotips

Kunststof

RADIO 1, 19.02 UUR

Jellie Brouwer ontvangt auteur Renate van der Zee. In 2010 verscheen haar Een meisje voor dag en nacht, een boek over eerwraak binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Voor haar nieuwste boek Bitter avontuur werkte ze een aantal maanden in een opvang voor slachtoffers van mensenhandel.

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 UUR

Gisteravond zijn in De Kleine Komedie in Amsterdam de Poelifinario en Neerlands Hoop uitgereikt, de cabaretprijzen voor respectievelijk het beste programma van het seizoen en aanstormend talent. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt de winnaars. Jan Mulder is tafelheer. Moke verzorgt de muziek.

De avond van het onderwijsNED 2, 21.00 UUr

Documentairemaker Arjan Vlakveld portretteert drie (oud-)leraren uit het voortgezet onderwijs: Pauline Scheepers stond jarenlang voor de klas, maar begon een huiswerkinstituut, Jelmer Evers maakt geschiedenislessen met sociale media en Neomi Lotte is pas 26 jaar en nu al sectiehoofd op een vmbo school.

Masters of money

NED 22.00 UUR

In de derde en laatste aflevering van deze serie ruim baan voor het denkwerk van Karl Marx. Stephanie Flanders, economieredacteur van de BBC, reist van Marx' geboorteplaats naar een communistisch detentiecentrum in Berlijn waar theorie en praktijk mijlenver uit elkaar blijken te liggen.

Seinfeld

COMEDY CENTRAL, 22.50

Vanaf vandaag zendt Comedy Central dagelijks vanaf 09.00 uur 's ochtends uit. Dat is dus elke dag bijna twintig uur oude én nieuwe comedyseries op herhaling. Vanaf vandaag is ook klassieker Seinfeld terug vanaf aflevering 1. Speciaal voor generatie breedbeeld-tv is de reeks opgepoetst tot hd-niveau.

De man met 100 kinderen

NED 2, 22.55 UUR

Een portret van Ed Houben, de man die als zaaddonor eigenhandig tientallen kinderen verwekte in binnen- en buitenland. Hij vervulde de de kinderwens van echtparen, lesbische stellen en singles. Elk jaar organiseert Ed in zijn flat voor alle ouders en zijn kinderen een familiedag.

undefined

Meer over