Trust Me, I'm a Doctor, Vrijdag & Sandifort, Staircase 2

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

De presentatoren van Trust me I'm a Doctor.Beeld BBC

Van Bihar tot Bangalore

NPO 2, 19.30 uur

In deze voorlaatste aflevering onderzoekt Jelle Brandt Corstius het geheim van Bollywood. In Maharashtra bezoekt hij een van de grootste filmstudio's ter wereld en hij gaat langs bij een acteerschool in een sloppenwijk. Voor het huis van een van de vele filmsterren wordt hij bijna verdrukt tussen de fans.

Trust Me, I'm a Doctor

BBC 2, 21.00 uur

Presentator Michael Mosley gaat samen met een aantal artsen 'voorbij de krantenkoppen en medische mythen'. Deze week: kan je met een dieet je cholesterol net zo snel omlaag krijgen als met medicatie? En doen smeerseltjes je huid meer kwaad dan goed?

Remko Vrijdag & Martine Sandifort

NPO 3, 22.45 uur

Tv-registratie van Hulphond, de eerste gezamenlijke theatershow van Remko Vrijdag (De Vliegende Panters) en Martine Sandifort (Koefnoen, Dokter Corrie). Het duo speelt in hoog tempo verschillende hulpbehoevende types: van een suïcidale corpsbal tot een dove zangdocent.

Remko Vrijdag (L) en Martine Sandifort (R) in hun theatershow Hulphond.Beeld Stuurman

The Staircase 2

CANVAS, 23.20 uur

Vervolg op de achtdelige miniserie die regisseur Jean-Xavier de Lestrade maakte over het geruchtmakende proces tegen schrijver en journalist Michael Peterson. Acht jaar nadat Peterson is veroordeeld voor de moord op zijn vrouw (die hij van de trap zou hebben geduwd), wordt de zaak heropend.

Murdoch Mysteries

EEN, 23.45 uur

In de eerste aflevering van seizoen 5 grijpt William Murdoch - detective in het Canada van eind 19de eeuw - een schorsing aan om zijn geluk te beproeven in het door goudkoorts bevangen Yukon. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in no time raakt hij betrokken bij een nieuwe moordzaak.

Nooit meer slapen

NPO RADIO 1, 00.00 uur

Pieter van der Wielen ontvangt pianiste Saskia Lankhoorn, die dit weekeinde op het Wonderfeel festival een compositie speelt die speciaal voor haar werd geschreven door componiste Kate Moore. Daarnaast aandacht voor dirigent Harke de Roos, die gelooft dat hij de originele tempi van Beethoven heeft gevonden.

Meer over