Trump over aanslag Berlijn: Wanneer vechten we terug?

Donald Trump heeft opnieuw gereageerd op de aanslag van maandag op een kerstmarkt in Berlijn, waarbij 12 mensen omkwamen en een vijftigtal mensen gewond raakten. Hij vraagt zich op Twitter af wanneer de VS en andere landen zullen terugvechten tegen de haat.

null Beeld ap
Beeld ap

Trump heeft het in zijn twitter-uitlatingen over de commentaren die de dader van de aanslag zou hebben gegeven in een video waarin hij trouw zweert aan terreurgroep Islamitische Staat. Volgens Trump gaat het om 'puur religieuze bedreigingen'.

Afslachten
,,De terrorist die zoveel mensen doodde in Berlijn zei net voor zijn misdaad, 'door de wil van God, zullen we jullie afslachten varkens. Ik zweer het, we zullen jullie afslachten'. Dat is een puur religieuze bedreiging die realiteit is geworden. Zoveel haat! Wanneer zullen de VS, en alle andere landen, terugvechten?", vraagt de president-elect zich af.

In de video belooft Anis Amri, die vrijdag werd doodgeschoten in Milaan, wraak te zullen nemen voor de moslims die gedood zijn bij westerse luchtaanvallen. De aanslag van maandag werd dinsdag opgeëist door IS.

Wereldwijde jihad
Trump reageerde ook al kort na de aanslag in Berlijn. ,,Regelmatig slachten Islamitische Staat en andere islamitische terroristen christenen in hun gemeenschap af als deel van hun wereldwijde jihad", zei hij toen. Deze terroristen, hun regionale en wereldwijde netwerken moeten volgens Trump van de aardbodem worden geveegd. ,,Een opdracht die wij met alle vrijheidslievende partners willen uitvoeren".

Meer over