Tropische storm Ernesto eist levens

De tropische storm Ernesto heeft in Mexico aan zeker drie mensen het leven gekost. Twee mensen verdronken en een ander kwam om toen hij viel bij het repareren van de schade aan zijn huis, meldden de Mexicaanse autoriteiten vrijdag.

De haven van Coatzacoalcos. Beeld epa
De haven van Coatzacoalcos.Beeld epa

Ernesto bereikte woensdagochtend als orkaan met windsnelheden van 140 kilometer per uur het vasteland van Mexico. Boven het schiereiland Yucatan nam hij in kracht af, maar boven de Golf van Mexico werd hij weer krachtiger. Toen Ernesto donderdag voor de tweede keer het land bereikte bij de staat Veracruz, zwakte hij af tot een tropische storm.

Het natuurgeweld heeft ertoe geleid dat tienduizenden Mexicanen zijn geëvacueerd. De zware regenval die met Ernesto gepaard gaat, heeft tot overstromingen en aardverschuivingen geleid. De autoriteiten meldden dat tien gemeenten in Veracruz zijn geïsoleerd door de overstromingen. Ook de staten Tabasco, Puebla en Oaxaca hebben last van Ernesto.

De storm heeft weinig schade aangericht aan de olie-industrie. Honderden boorplatforms voor de kust van Veracruz waren uit voorzorg gesloten.

Meer over