Trompe-l'oeil en de kunst van illusie

FuntasticoN

Groninger Museum. Van 13/10 t/m 30/3.

groningermuseum.nl

De eerste grote solotentoonstelling van de ontwerper Jaime Hayon, een van de invloedrijkste jonge ontwerpers van dit moment.

Architectuur Film Festivalg

LantarenVenster, Rotterdam. Van 10 t/m 13/10. affr.nl

Op de zevende editie van dit internationale festival worden meer dan honderd films vertoond over actuele ontwikkelingen in de stedenbouw en architectuur zoals hergebruik, tijdelijke invulling, opblaasbare en 3D-geprinte gebouwen.

Katja MaterN

Marres, Maastricht. Van 12/10 t/m 8/12.

marres.org

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur trapt het nieuwe seizoen af met een overzicht van het werk van Katja Mater. In What We See And What We Know speelt ze met onze verwachting dat fotografie de werkelijkheid in één ogenblik vastlegt. Haar beelden nodigen uit om de relatie tussen wat we zien en wat we weten te herdefiniëren.

Framed in printN

Foam, Amsterdam. Van 10/10 t/m 11/12.

foam.org

Overzicht van veertig jaar fotografie in toonaangevende tijdschriften aan de hand van het werk van vijf fotografen: C. Barton van Flymen, Bart van Leeuwen, Boudewijn Neuteboom, Bart Nieuwenhuijs en Peter van der Velde. Hun werk heeft veel invloed gehad op reclame- en modefotografie in Nederland.

Schijn bedriegtN

Noordbrabants Museum, Den Bosch. Van 12/10 t/m 26/1. hnbm.nl

De eerste breed opgezette tentoonstelling met werken van oude en moderne meesters die door perspectief, licht- en schaduwwerking het oog verwarren. Te zien zijn schilderijen van o.a. Cornelis Biltius, Johannes Leemans, Cornelis Gijsbrechts, Hans Deuss en Jan van Dis.

Peter ZegveldN

Museum Boijmans Van Beuningen. Van 12/10 t/m 12/1. boijmans.nl

Een tiental werken geeft een overzicht van drie decennia beeldende kunst en geluidskunst van theatermaker en beeldend kunstenaar Peter Zegveld (1951). Zijn werken zoeken de grenzen op tussen geluid en beeld.

Coco ChanelN

Gemeentemuseum, Den Haag. Van 12/10 t/m 2/2. gemeentemuseum.nl

Chanel: de legende toont topstukken van het modehuis zoals originele Chanel-ontwerpen uit de jaren twintig en dertig, mantelpakken uit de jaren zestig en creaties gedragen door beroemde klanten als Marlene Dietrich en Romy Schneider. Ook: accessoires en een selectie costume jewellery uit particulier bezit en een originele flacon Chanel No.5 uit 1921.

After N

Het Magazijn en Gallery Vriend van Bavink PSPP, Amsterdam. Van 11/10 t/m 23/10. cleocampert.nl

Cleo Campert was vanaf 1989 de huisfotograaf van Club RoXY in Amsterdam maar fotografeerde ook voor feestorganisaties in clubs en op feesten in binnen- en buitenland, tijdschriften en kranten. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de housemuziek dit jaar exposeert Campert op twee locaties in Amsterdam de foto's die ze begin jaren negentig maakte op feesten en afterparty's.

EXPOSITIES

undefined

Meer over