Triatlete Kramer wint 'driekwart' in Stein

Mariska Kramer-Postma heeft zondag de 'driekwart' triatlon van Stein gewonnen. De sportster uit Veenendaal deed 6 uur, 21 minuten en 16 seconden over 3 kilometer zwemmen, 115 kilometer fietsen en 30 kilometer lopen....

Van onze sportredactie

Kramer maakt tevens deel uit van de selectie die op 5 augustus in het Deense Fredericia meedoet aan de WK lange afstand.

De mannenwedstrijd in Stein was een prooi voor de Duitser Rolf Lautenbacher, in een tijd van 5.32.48. Tweede werd de Belg Dirk van Gossum (5.33,43), de beste Nederlander was Frank Heldoorn, meermalen winnaar in Almere, op een derde plaats met 5.35.32. Guido Gosselink en Vincent Bruins werden respectievelijk vierde en vijfde.

Normaal staat in Stein een triatlon olympische afstand op het programma, ditmaal konden de triatleten zich aan een langere afstand wagen, overigens nog niet zo lang als de traditioneel op Hawaii en in Almere gehouden wedstrijden.

In de Limburgse stad, waar vorig jaar nog de EK olympische afstand werd gehouden, moesten de sporters 3 kilometer zwemmen in het Julianakanaal, 115 kilometer fietsen op de steile heuvels en daarna nog eens 30 kilometer lopen.

Volgens mede-organisator Henk Cals wil men in Stein over twee jaar een 'echte' Ironman organiseren, een triatlon waarbij net als in Almere 3,8 kilometer gezwommen, 180 kilometer gefietst en 42.195 meter gelopen wordt. Met de tussenstap van de driekwart triatlon wil de organisatie in Stein de nodige ervaring opdoen.

Behalve Kramer heeft de Nederlandse bond Bianca van Dijk, Marijke Zeekant (derde in Stein) en Cora Vlot (tweede) opgenomen in de WK-groep. Bij de mannen zijn Frank Heldoorn, Guido Gosselink, Vincent Bruins en Richard van Diesen voor de WK geselecteerd.

Meer over