Treinstaking lijkt van de baan na overleg met NS-top

Een dreigende staking bij de Verkeersleiding van de NS lijkt van de baan. Het personeel heeft woensdag constructief overleg gevoerd met de NS-directie....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Bestuurder J. Zeben van de Vervoersbond FNV zegt dat NS-manager W. Roelofs het boetekleed heeft aangetrokken. Roelofs heeft volgens Zeben erkend dat er met de invoering van het nieuwe, modernere verkeersleidingssysteem, het zogenoemde VPT (Vervoer Per Trein), van alles mis is en dat het systeem te lang op zich heeft laten wachten.

De Verkeersleiding kan na de invoering van het VPT met minder mensen toe. Met het oog daarop is de personeelssterkte al verminderd. Het personeel klaagt nu over te hoge werkdruk.

Dat komt doordat het systeem tal van kinderziektes vertoont. Vrije dagen als gevolg van de invoering van de 36-urige werkweek kunnen niet worden opgenomen.

Zeben heeft de indruk dat Roelofs nuttige oplossingen heeft aangedragen. Op de inhoud hiervan wil hij niet ingaan, omdat de leden vandaag over de nu ontstane situatie formeel nog een besluit moeten nemen.

Meer over