Video

Trein spoelt van de rails door zware regenval Texas

De Amerikaanse staat Texas gaat dit weekend gebukt onder zware regenval. In Navarro County (Texas) moesten wegen worden gesloten en ontspoorde een goederentrein. Het zuiden van de Verenigde Staten heeft last van de resten van orkaan Patricia die zaterdag boven Mexico in een tropische storm veranderde.

Een goederentrein ligt naast de rails in Corsicana Beeld ap
Een goederentrein ligt naast de rails in CorsicanaBeeld ap

Op sommige plaatsen viel in ruim een dag tijd ongeveer 50 centimeter regen. De aanhoudende neerslag veroorzaakte overstromingen, waardoor onder meer een goederentrein van de rails spoelde. Twee medewerkers van Union Pacific konden zichzelf zwemmend in veiligheid brengen, zei een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij tegen CNN.

Ook op andere plaatsen in Texas raakten mensen in de problemen. Zo zocht een man in de stad Temple een veilig heenkomen in een boom, nadat zijn auto vast was komen te zitten in het stijgende water. Brandweerlieden rukten uit om de man uit zijn benarde positie te bevrijden, meldde televisiezender KWTX. Ook werd een onbekend aantal woningen ontruimd.

Orkaan Patricia was een van de zwaarste stormen ooit gemeten. In Mexico was er tegen de verwachting in weinig schade en vielen geen doden of gewonden.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over