Trampolinetitels voor Villafuerta en Lenders

Rea Lenders werd zondag voor de vierde keer nationaal kampioene trampolinespringen. Ze voltooide haar oefening op de automatische piloot. Concurrentie had de Groningse springveer amper....

Alan Villafuerte werd bij de mannen voor de vijfde keer kampioen. De nummer zeven van Sydney had in de negen meter hoge sporthal Polderhuis in Velserbroek een gat in het dak kunnen springen maar bedwong zich. Ook zonder maximale hoogtes was hij zeker van de titel.

Villafuerte bereidt zich voor op het EK in november in St. Petersburg. De 24-jarige springer wil daar bij de topvijf eindigen. Het volgend seizoen is belangrijker. In oktober 2003 worden op het WK in Hannover de olympische startbewijzen voor Athene 2004 verdeeld. De eerste twaalf op de geschoonde lijst (een deelnemer per land) verdienen een olympisch ticket.

Voor de nationale kampioen wordt Athene niet zijn laatste olympische kunstje. 'In Peking 2008 wordt synchroon vermoedelijk toegevoegd aan het olympisch programma. In dat geval ga ik door. Dat heb ik afgesproken met mijn maat Sven Mooij.' Met Mooij prolongeerde Villafuerte in Velserbroek de nationale titel syn chroonspringen.

Lenders richt zich vooralsnog volledig op het solo-springen. De 21-jarige Hoogezandse wil naar Athene 2004. 'Intrinsiek behoort ze tot de topvijf van de wereld', zegt haar coach Marc de Wit. 'Qua aanleg en potentie kan ze met de besten meespringen.' Toch is Lenders nog niet doorgebroken. 'Op de belangrijke momenten blokkeert ze door de spanning', weet De Wit. 'Op een EK en WK moet ze zich nog waarmaken.'

Meer over