Trainingskamp Oranje-selectie begint onrustig

De eerste dag van het trainingskamp van het Nederlands elftal voor het duel met Cyprus was dermate bewogen dat het ontbreken van één speler haast ongemerkt voorbij ging....

Maar hij gaf toe zelf ook wel eens laat te zijn gearriveerd bij een wedstrijd die hij wilde zien, omdat files hem ophielden.

Het nieuws volgde elkaar in hoog tempo op in Hoenderloo, twee dagen voor het duel om de WK-kwalificatie tegen Cyprus. 's Middags vertelde Ruud van Nistelrooij aan zijn collega's dat hij rond was met Manchester United, met alle publicitaire rompslomp van dien. Bij de spelers van Barcelona sijpelden berichten door dat hun trainer Serra Ferrer was ontslagen na de nederlaag tegen Osasuna. Uitgerekend op verzoek van vooral de spelers van Barcelona was de aanvang van het trainingskamp met een dag uitgesteld, opdat ze zondag konden meedoen tegen Osasuna. Het heeft allemaal niet mogen baten.

En dan was daar natuurlijk de beschuldiging van het gebruik van doping van Edgar Davids, de vice-aanvoerder die geschorst is woensdag. Het trainingskamp is wel eens rustiger begonnen.

Meer over