TPG verovert toegang tot Chinese postmarkt

TNT Post Groep (TPG) gaat nauw samenwerken met China Post, de Chinese Staatspost. De Nederlandse post- en pakketvervoerder concentreert zich op het internationale expressvervoer van en naar China....

Die drie concurrenten hebben volgens TPG ook geprobeerd met de Chinese staatspost een overeenkomst te sluiten, maar dat is hen vooralsnog niet gelukt. 'Dat geeft ons nu een voorsprong.'

Hoeveel pakjes en expresszendingen TPG via het TNT-netwerk denkt te gaan vervoeren, of om hoeveel omzet en winst het opleveren moet, houdt de zegsman voor zich. 'Het is een begin. De potentie van de Chinese markt mag gevoeglijk bekend zijn: groot.' Beide partijen bezegelen volgende week in Shanghai hun plannen tot samenwerking.

TPG gaat de Chinese posterijen ook helpen met de ontwikkeling van specifieke expressproducten voor de binnenlandse markt, zoals documenten, pakketten en vracht.

De overeenkomst past in de strategie van TPG om in Azië een toonaangevende positie te krijgen. Zo kan het bedrijf vanuit China de distributie van internationale expresspost naar omringende landen verzorgen.

Daarmee wordt China een belangrijke aanvulling op het al bestaande TPG-netwerk in Azië. China zocht een internationaal erkende speler in de post- en pakketwereld, zeker nu ook Peking de binnenlandse postmarkt op onderdelen meer open stelt voor concurrentie.

Meer over