Tournee

Samen verdienen ze hun brood met een heus draaiorgel. Ze zijn vader en zoon: Foppe en Douwe, een voorstelling van Theatergroep Maccus....

Tournee

Hakim houdt van smoesjes. Kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's

ook. Smoesjes (4+), zondag t/m dinsdag in Den Haag (Diligentia), woensdag in Nieuwegein (De Kom).

Het is bedtijd, maar Joep knutselt verwoed aan een kijkdoos. Zijn moeder is morgen jarig, dan is zij de koningin. Theater Terra speelt Koninginnesoep, vanaf 4 jaar. Zondag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), woensdag in Delft (De Veste).

Sliepie woont in een vuurtoren. Hij is bang voor het donker. Maannacht is een voorstelling van Theatergroep Burrp!, vanaf 4 jaar. Zondag in Leiden (LAKTheater), woensdag in Barendrecht (Het Kruispunt).

Ad de Bont bewerkte voor het Antwerpse Paleis het snotterboek van Hector Malot Alleen op de wereld tot een muzikale familievoorstelling. Zondag in Rotterdam (Schouwburg), dinsdag in Den

Helder (De Kampanje), woensdag in Dordrecht (Kunstmin).

Picobello, het nieuwe programma van Introdans Ensemble voor de Jeugd,

bestaat uit choreografieën van Hans van Manen, Snippers, van Kylian, Piccolo Mondo, van Nils Christe, ZIN! en een première van Patrick Delcroix. Voor iedereen vanaf 7 jaar. Zondag om 14.30 uur in Apeldoorn (Orpheus), 19 februari in Veenendaal (De Lampegiet).

De familievoorstelling van het RO Theater Hondje gaat over een straathond die de menselijke gekkigheid leert kennen, met poppenspelers, acteurs en muziek van Fay Lovsky. Zondag in Alkmaar (De Vest), dinsdag in Leeuwarden (De Harmonie), 19 februari in Apeldoorn (Orpheus).

Jeugdtheaterschool ZH speelt zeven 'angstaanjagende, bonte, betoverende en koddige' volksverhalen, opgetekend door de Gebroeders Grimm. Grimmige sprookjes, zaterdag om 19.30 uur in Laren (Singer) en

zondagmiddag in Amsterdam (De Meervaart, Schippersschool).

Amsterdam

Bijna was ik goed van Huis a/d Amstel gaat over gehandicapte mensen voor wie gewone dingen niet vanzelf spreken. Regie: Liesbeth Coltof. Vanaf 9 jaar. Vrijdag en zaterdag in De Krakeling.

Ben jij anders? Of heel gewoon? AnderZ is een dansfeest voor jong en oud, nurd of vamp, freak of kak, zwart of wit. Een DansTheaterProductie van Wincky Hoedt en Michiel Bollinger i.s.m. Cosmic. Try-outs vanavond t/m zaterdag en zondagmiddag, woensdag première, ook van 18 t/m 21 februari, in Theater Cosmic.

Chat is een werkplaatsvoorstelling voor en door jongeren in regie van

Ola Mafaalani. Over de leefwereld van jongeren die communiceren via het beeldscherm. Vanavond t/m zondag om 19 uur in De Balie.

In het Kindermuseum van het Tropenmuseum van 13 t/m 28 februari dagelijk vier programma's die de tentoonstelling Indianen van het Hoge Land tot leven brengen.

In het Scheepvaartmuseum op 15, 18, 19, 22, 25 en 26 februari om 12.30 en 14.30 uur zeemansverhalen, en een creatief programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Den Haag

Van 17 t/m 19 en 21 februari in Zeebelt om 14.30 uur Terra Incognita met De laatste streek, een klanktheatervoorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar. Een waarzegger gaat op zoek naar een nieuwe hoofdman.

In het Museon een monsterlijke tentoonstelling, Mythen en monsters. Met levensgrote reconstructies van mysterieuze schepsels, waarover soms al eeuwen verhalen de ronde doen, t/m 14 maart. Vrijdagnacht zullen honderd kinderen tussen de monsters in het museum slapen.

In het museumatelier van het Gemeentemuseum is vanaf 17 februari een kindermuseum ingericht, dat is gewijd aan kleur en het ambachtelijk maken van verf. Op 17 februari is er van 13 tot 15 uur een workshop verf maken.

Schrijver Wim Hofman leest zondag om 14 uur verhalen voor in het PTT Museum. Op 15 en 19 februari is er in het museum 'wetenschapstheater'

en zondag 21 februari Yanka Tori, een verhaal met afro-caribische dans.

Hoorn

Cowboys gaat over helden op paarden en helden op sokken tussen van klapperende saloondeuren. Een echte western met Loek Beumer en Peter Drost. Regie: Lidwien Roothaan. Vanaf 8 jaar. Zondag in Het Park.

Rotterdam

Jeugdtheater Hofplein bewerkte Collodi's verhaal over de goedgelovige

Pinokkio tot een feestelijke commedia del arte-voorstelling met veel dieren. Met muziek van Ton Scherpenzeel, vrijdag, zaterdag en zondag,

en 19, 20 en 21 februari.

Twee operazingende zusjes willen wereldberoemd worden en sturen hun broertje, de pianist, weg als het succes uitblijft. Dan komt hij terug als wereldberoemd pianist. Xynix speelt De bloedstollende moord

op de koning, zondag om 11.30 uur in de Schouwburg.

Meer over