Tourblog - Dinsdag rustdag in de Tour

Rubèn Plaza Molina (Lampre-Merida) heeft de zestiende etappe naar Gap gewonnen, Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) wordt weer tweede. Volg al het nieuws over de Tour de France in het Volkskrant Tourblog.

Plaza Molina wint de etappe Beeld anp
Plaza Molina wint de etappeBeeld anp

Morgen is een rustdag, Vanaf woensdag zal Team Sky aan de bak moeten om de gele trui van Chris Froome te verdedigen in liefst vier Alpenritten. De eerste Alpenrit van 161 kilometer voert de renners tussen Digne-les-bains en Pra-Loup over drie cols. Komt de route van deze 17de Tour-etappe u bekend voor? Dat klopt. Afgelopen juni voerde de 5e etappe van het Critérium du Dauphiné over exact dezelfde route.Toen won de Fransman Romain Bardet.

Team Sky is van plan een deel van de testgegevens van Chris Froome openbaar te maken om de aanhoudende verdachtmakingen over doping de kop in te drukken. Data over onder meer de gemiddelde cadans en het vermogen van de geletruidrager in de Tour zijn al naar het Brits anti-dopingbureau gegaan maar dat heeft er tot dusver niets mee gegaan. De vergelijkbare instantie voor de wielersport (CADF) had geen belangstelling.

Sky-manager Dave Brailsford zei maandag dat ook een onafhankelijke instelling de gegevens kan krijgen. Hij riep tegelijkertijd de dominantie van Froome op de Mont Ventoux in 2013 in herinnering. De Britse renner zelf liet weten er geen moeite mee te hebben. ',Het is intellectueel eigendom van de ploeg. Als ze dat graag bekend willen maken dan sta ik daar achter, geen probleem.'

Op 35-jarige leeftijd is Rubén Plaza Molina zeker niet een van de jongste winnaars in de Tour de France. ‘Als je 35 bent, waardeer je een overwinning meer dan als je 25 bent. De laatste keer dat ik won in een grote ronde was in 2005, in de Vuelta’, aldus Plaza. De Spanjaard sprong weg uit een kopgroep aan de voet van de Col de Manse en behield zijn voorsprong in de afdaling richting Gap. ‘Ik wist dat Peter Sagan eraan kwam en ik weet hoe goed hij kan dalen. Maar ik had een ruime voorsprong, dus ik raakte niet in paniek. Ik ben zo ontzettend blij.’

U vroeg zich af wat Peter Sagan deed met zijn vuist op zijn borst toen hij de finish passeerde (voor de vierde keer op de tweede plek deze Tour de France)?

Niks geen gekoerst-met-mijn-hart-gebaar, neen, Sagan houdt het liever bij popculturele referenties. Nadat hij eerder al als Hulk en Forrest Gump over de streep was gekomen, leek het hem vandaag wel een goed idee om Matthew McConaughey te imiteren, in zijn rol als 'coked up' bankier in Martin Scorsese's Wolf of Wall Street (zie video hieronder).

Geraint Thomas kwam hard met zijn hoofd tegen een elektriciteitspaal in de laatste afdaling. 'Toen begon de dokter mij allerlei vragen te stellen, mijn naam en mijn geboortedatum...

'Mijn antwoord? Chris Froome', grapte de Britse meesterknecht van Sky direct al na de finish.

'Die paal heeft gelukkig mijn val gebroken. Een toeschouwer heeft me daarna naar boven getrokken. Blijkbaar houden enkele Fransen toch nog van ons', zei Thomas bij Sporza. 'Ik heb een nieuwe fiets gekregen en ben aan de achtervolging begonnen. Hoe ik me nu voel? Slecht, maar dan vooral over mijn tijdsverlies.'

Thomas bleef nog wel zesde in het klassement, maar zag nummer zeven Robert Gesink naderen tot op 51 seconden.

Marc Reef, ploegleider van Giant-Alpecin, reed in zijn auto vlak achter de kopgroep toen zijn renner Warren Barguil de Brit Geraint Thomas omver reed in de afdaling van de Col de Manse. Beiden kwamen er zonder schrammen vanaf, maar Thomas viel wel in een diepe greppel. 'Barguil baalt ontzettend voor Thomas. Zoiets wil je nooit', aldus Reef tegen de NOS.

Barguil vertelde hem achteraf wat er gebeurde. 'Hij remde voor die bocht, maar er gebeurde niks. Toen pakte die rem ineens, maar hij blokkeerde gelijk en Barguil slipte weg. Het is een ontzettend ongelukkige samenloop van omstandigheden. Dit is heel vervelend', aldus Reef.

Wout Poels, de Nederlandse Sky-knecht van Chris Froome, schrok wel even toen hij zijn ploegmaat Geraint Thomas voorbij zag vliegen. 'Ik zag het gebeuren. Zag dat Barguil de bocht verkeerd inschatte, hard remde en daarna weg schoof.

'Daarna is het even slikken en bij de ploegleiding informeren wat te doen: wachten of doorrijden? Want Froome zat natuurlijk ook voorin en als die lek rijdt of iets anders tegenkomt heeft hij mijn hulp ook nodig. Ik zag dat de snelheid er in ieder geval flink uit was, maar je weet nooit wat er achter zo'n bocht zit'

Poels reed even met de groep mee en liet zich daarna afzakken op Thomas, die vrij snel weer op zijn fiets zat, mee naar de finish te begeleiden. Dan is het even slikken en vragen aan de ploeg: nog even met de groep meegereden, daarna af laten zakken voor Thomas.'

Hij wist niet precies hoe het nu met Thomas is. 'Hoop dat-ie niet al te veel schade heeft en het bij een vuile broek is gebleven.'

‘Ik weet niet wat Barguil daar ging doen. Hij riep zelf in het Frans: pas op een bocht, maar reed daarna vol tegen Thomas op’, zei Robert Gesink vlak na de finish tegen de NOS. Echt onder de indruk was Gesink, die er ook bijna bij betrokken was, er niet van: ‘We hebben tijdens een dag echt een heleboel van dit soort bijna-momentjes.’

Hij was wederom te spreken over zijn eigen prestaties: ‘Ze reden hard die klim op, met volle tegenwind. Maar daarna kwam ik beter in mijn tempo. Ik probeerde Nibali zelfs nog te pareren, maar dat kreeg ik niet meer voor elkaar. Hij wordt met de dag beter en is door een paar slechte dagen in het begin een concurrent geworden.

‘Richting de streep heb ik nog flink tempo gereden om de schade te beperken, snapte niet dat alleen Valverde met me mee deed. Nu lekker rustdag. Als ik het zo zie om mij heen in het peloton heeft iedereen flink pijn in de beentjes.’

Gallopin komt nu pas binnen, dus Bauke Mollema zal een plaatsje opschuiven in het algemeen klassement.

Nibali binnen, de sprint daarachter wordt aangetrokken door Contador.

Met Thomas lijkt het mee te vallen, hij wordt door Wout Poels terug naar voren gereden. Het lijkt mee te vallen met de secondes die Thomas verliest.

Geraint Thomas zit weer op zijn fiets, meldt de Tour-organisatie.

Geraint Thomas wordt afgesneden door Barguil en vliegt tegen een paal aan.

Vincenzo Nibali trekt door om wat seconden bij te snoepen.

De rest van de favorieten daalt samen af. Ook Wout Poels kan weer aansluiten.

De groep favorieten is begonnen aan de afdaling. Vincenzo Nibali heeft zo'n 10 seconden voorsprong en is ook de beste daler uit die groep. Pakt hij seconden terug?

Vincenzo Nibali probeert weg te rijden, Gesink in de achtervolging.

Een aanval van Alkberto Contador. Wout Poels krijgt het gat niet dicht, dus het is Froome zelf die het doet.

Warren Barguil van Giant-Alpecin waagt het erop. Hij staat elfde, drie minuten achter Mollema.

Bardet probeert het in de groep favorieten, maar Valverde wil er niks van weten en rijdt het gat dicht.

In de groep zitten Gesink en Mollema, en Wout Poels als helper van Froome.

De etappe gaat naar Rubèn Plaza Molina, net ver daarachter komt Peter Sagan binnen, die nog veel tijd terugpakte in de afdaling.

Gaan de favorieten nog iets proberen?

Peter Sagan loopt wat in en heeft nog een halve minuut achterstand op Plaza Molina. Daar komt de volgende tweede plek, zo lijkt het.

Oei, daar ging Plaza Molina bijna de bocht uit. Maar ook Sagan moest daar corrigeren.

Peter Sagan gaat als een raket naar beneden, alleen Pantano durft in zijn wiel.

Tinkoff-Saxo gaat op kop in de klim, gaat Alberto Contador nog iets proberen?

Nog maar een man of 14 in de kopgroep. Achteraan hangen Mollema en Gesink.

Het peloton begin ook aan de laatste klim van de dag, Robert Gesink voorspelde spektakel tussen de klassementsmannen.

Gaat Peter Sagan nog tijd goedmaken in de afdaling naar Gap?

De afdaling naar Gap zal altijd de afdaling van Armstrong en Beloki blijven (zie video). Maar Contador en Froome zullen zich vooral de strijd van 2013 herinneren. Contador schatte een bocht naar rechts verkeerd in en ging neer. Froome moest vol in de remmen om de Saxo-kopman niet achterna te gaan. 'Onverantwoord', noemde hij de manoeuvres van Contador. 'Ze worden zeker wanhopig', voegde hij er fijntjes aan toe.

De Spanjaard toonde zich echter van geen kwaad van bewust. 'De fiets is mij ontsnapt', reageerde Contador luchtig op zijn valpartij. Hij wees het wegdek aan als schuldige. 'Onder normale omstandigheden zou me dit nooit zijn overkomen.'

Krijgen we zo een herhaling van deze strijd tussen de favorieten?

Voorin heeft Plaza Molina een ruime voorsprong op de kopgroep, krijgt Sagan dit nog dicht in de afdaling?

Riblon trekt door en voert de jacht op de twee koplopers aan. Hansen en Haller zijn bijgehaald. Sagan, Geschke en Teklehaimanot kunnen er ook naartoe.

Rijdt er iemand weg? Want anders is heeft Sagan de beste papieren.

Plaza Molina doet een knappe poging en slaat een gat van 19 seconden.

De Col de Manse: 8,9 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 procent. Op deze col werd de afgelopen jaren flink strijd geleverd door de favorieten. Zoals in 2011, toen Alberto Contador de gebroeders Schleck pijn wist te doen.

Of in 2013, twee dagen na de ‘Ventoux-versnelling’ van Froome, waar de afgelopen dagen weer zoveel om te doen was. Toen deed Contador verwoede pogingen om tijd terug te pakken op Froome. Tevergeefs.

Lukt het de Spanjaard vandaag?

Voorp zijn Hansen en Haller een minuut weggereden uit de kopgroep.

Er reden vandaag veel renners lek en dat lijkt geen toeval te zijn. De mechanieker van MTN-Qhubeka tweet een foto met daarop spijkertje, gevonden op de weg.

undefined

De kansen voor de vluchters uit de kopgroep, Haller en Hansen, stijgen nu ze samen zijn. Gaan ze kop over kop wegrijden bij de groep-Sagan?

Marco Haller, de Oostenrijker in dienst van Katoesja, denkt er het zijne van en probeert bij Hansen te komen.

Een clubje van vier probeerde weg te springen uit de kopgroep, maar dat kan niet de bedoeling zijn, zag je Peter Sagan denken.

De groep is te groot, volgens sommigen. Het is Adam Hansen van Lotto-Soudal die wat ruimte krijgt.

Is het een sprinter? Is het een puncher? Is het een klimmer? Is het een bmx'er? Is het een stuntman?

Ja, Peter Sagan is namelijk alles. Zijn ereplaatsen in de Tour de France vallen inmiddels in de categorie 'ontelbaar'.

Hij liet net ook even zien dat hij tot de beste dalers van het peloton behoort. Gaat hij dan toeslaan in de afdaling van de Col de Manse, de laatste beklimming van de dag?

Er zijn 23 renners die al 10 minuten voorsprong krijgen van het peloton. De namen voor u op een rij: Grivko (Astana), Riblon (AG2R), Sagan (Tinkoff Saxo), Erviti (Movistar), De Gendt, Hansen (Lotto Soudal), Geschke (Giant Aplecin), Haller (Katusha), Golas (Etixx), Trentin (Etixx), Voeckler (Europcar), Irizar, Jungels (Trek), Oliveira (Lampre), Plaza Molina (Lampre), Mate, Navarro (Cofidis), Pantano (IAM), Fedrigo, Perichon (Bretagne Séché) en Pauwels, Boasson-Hagen en Teklehaimanot (MTN).

Sportverslaggever Iwan Tol is dit jaar voor het eerst in de Tour de France en kijkt zijn ogen uit.

Iwan! Er rijden twaalf man op kop, daarachter reed nog een grote groep. Mag jij raden hoeveel Nederlanders er mee zijn...
'Proef ik daar wat ongenoegen? Ik vind dat de Nederlanders het prima doen tot nu toe.'

Niet één, Iwan, niet één.
'Zo makkelijk is het niet. En we hebben al een aanval gezien van Gesink, van Mollema en natuurlijk de prachtige vlucht van Kelderman.'

Maar vandaag had er toch wel iemand op z'n minst een poging kunnen doen? Steven Kruijswijk, bijvoorbeeld?
'Kruijswijk heeft ook de Giro gereden en fysiek trekt hij het gewoon niet. Dat geeft hij ook toe. Je moet niet onderschatten hoe zwaar het is om mee te zitten.'

Niet voor Peter Sagan.
'Dat is ook een alleskunner. Want als je hier 's ochtends langs de bussen loopt lijkt het wel alsof bijna iedereen zijn zinnen op de vlucht van de dag heeft gezet. Westra roept letterlijk elke dag dat hij in de aanval wil.'

Kunnen we nog iets verwachten van 'onze jongens' in de Alpen?
'In ieder geval niet van Jos van Emden, de verrassing in de proloog voor LottoNL-Jumbo. Hij verklaart al die journalisten voor gek met hun 'overgangsetappes'. Voor hem is het een kwestie van verstand op nul en 'iedere dag een klassieker verwerken'.'

En Ten Dam heeft bronchitis. Hadden we maar een sprinter...
'Ja, daar heb je wel een punt. Ik groeide op met Van Poppel en daarna Blijlevens. Weet je wat, ik beloof je dit: Moreno Hofland, daar kunnen we de komende jaren van gaan genieten. Om er een sportcliché tegenaan te gooien: daar zit namelijk 'een goeie kop op'.'

Voorin gaat Peter Sagan de punten oprapen in de tussensprint. Greipel won gisteren zijn derde massasprint, maar elke dag moet hij toezien hoe Peter Sagan wordt gehuldigd in de groene trui, als leider van het puntenklassement.

Hoe dat kan? Verslaggever Iwan Tol legt het uit.

'Wie de groene trui wil winnen, moet behalve snel zijn, ook goed rekenen en regelmatig presteren. En dat kan Sagan. Hoewel zonder ritzege sprokkelde de Slowaak onderweg naar Parijs voor al 360 punten bij elkaar.

'Saillant detail: juist om de hegemonie van Sagan te doorbreken, heeft Tour-organisator ASO de regels voor de groene trui veranderd. Het komt er in grote lijnen op neer dat ritwinnaars dit jaar extra punten krijgen. Dat vergroot de kans dat een pure sprinter het groen naar Parijs brengt in plaats van een slimme puntensprokkelaar.'

Quote

Wie de groene trui wil winnen, moet behalve snel zijn, ook goed rekenen en regelmatig presteren

Iwan Tol

Sky-manager David Brailsford, te gast bij France 2, reageerde op de aantijgingen over 'ongeloofwaardige' Froome. 'Het zijn maar schattingen. Chris is speciaal, hij is geen valsspeler.'

Brailsford wil de gegevens van Froome openbaar maken. 'We zullen het vanavond eens bekijken. Op de rustdag zullen we onder meer de gemiddeldes van zijn trapfrequentie en wattages publiceren.'

UCI-voorzitter Brian Cookson: 'Misschien moeten we in de toekomst ook naar wattages en dergelijke kijken, maar ik vind niet dat we nu plots in een kramp moeten schieten door deze beschuldigingen. We moeten eerst een rustige analyse maken van hoe we het nóg beter kunnen doen.'

Vorig jaar schreef oud-Tourverslaggever Marije Randewijk al een uitgebreid pleidooi voor een 'vermogenspolitie'. 'Dopingcontroles dragen niet meer bij aan de geloofwaardigheid van de geletruidrager. Ze zijn bovendien duur, omslachtig en weinig effectief. Er zal altijd een nieuw middel zijn dat nog niet is op te sporen.

'Hoe dan het vertrouwen van de cynicus terug te winnen? Wetenschappers boden in 2013 in de Tour een uitweg. '

Sky verliest met Peter Kannaugh een belangrijke helper in de trein van Chris Froome.

Robert Gesink verwacht niet dat de klassementsmannen zich maandag koest zullen houden op de Col de Manse, vlak voor de finish in Gap. 'Ik moet alert zijn. Ik verwacht nog wel wat spektakel in het peloton', zei de LottoNL-Jumbo-kopman voorafgaand aan de etappe.

De beklimming is 9 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 procent. Na de top volgt slechts een afdaling naar Gap. Gesink ziet ook voor zichzelf kansen in de laatste rit voor de rustdag. 'Ik ga kijken of er mogelijkheden zijn om te verrassen en het een keer zelf te doen, maar dat is afhankelijk van hoe je je op dat moment voelt.'

Quote

Ik moet alert zijn

Robert Gesink (LottoNL-Jumbo)

De kopgroep krijgt na 30 kilometer bijna 2,5 minuut. In die groep: Peter Sagan, Serge Pauwels, Simon Geschke, Bob Jungels, Andrij Grivko, Nelson Oliveira, Ruben Plaza, Daniel Navarro, Pierrick Fedrigo, Christophe Riblon, Thomas de Gendt en Marco Haller.

Fédrigo wist al eens te winnen in aankomstplaats Gap.

De kopgroep breekt in twee. Bij de 12 man vooraan, zit onder andere Sagan. Daar net achter rijdt het tweede deel van de kopgroep.

Vooralsnog geen Nederlanders mee in de vlucht.

Zoals we al vaker zagen deze dagen: een flinke groep renners die al vanaf kilometer 0 probeert weg te springen. Daarbij ook, hoe kan het ook anders, Peter Sagan. Hij moet wel, want gisteren werd hij door Tinkoff-Saxo-baas Oleg Tinkov voor de keuze gesteld: 'Stage win of Gulag'.

Voor LottoNL-Jumbo-renner Laurens ten Dam zal het een kwestie van overleven zijn. 'Kloten... Ik heb bronchitis', antwoordde hij op de vraag van een AD-journalist.

Greg LeMond, drievoudig winnaar van de Tour de France, vindt dat Jan Ullrich zijn gele trui moet teruggeven. De Duitser won in 1997 de Ronde van Frankrijk, maar gaf later dopinggebruik toe. 'Ik vind dat hij hier serieus over moet nadenken', zegt de Amerikaan in de Duitse tabloid Bild.

'Voor de rest van zijn leven wordt hij er op deze manier continu mee geconfronteerd wat er in zijn carrière is gebeurd. Ik heb dit ook al over Floyd Landis en Tyler Hamilton gezegd: je moet de rest van je leven met een leugen leven. Dat is verdomd hard.'

LeMond vindt wel dat er een verschil is tussen Ullrich en Lance Armstrong. 'Lance was de baas. De ploeg was echt van hem. Hij moedigde dopinggebruik echt aan. Hij is niet alleen aangepakt vanwege de doping, maar ook omdat hij illegale dopingactiviteiten organiseerde. Ullrich was 21 jaar toen hij in een al bestaand systeem kwam te fietsen. Hij had geen idee wat hem overkwam.'

Jan Ullrich Beeld anp
Jan UllrichBeeld anp

De Vlaamse renner Greg Van Avermaet mocht van zijn ploegleider vorige week maandag al naar huis. Zijn vrouw is zwanger en uitgerekend op de laatste dag van de Tour en BMC had de ploegentijdrit al gewonnen. Maar daar wilde Van Avermaet, smaakmaker in het voorjaar met podiumplekken in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, niks van weten. Op de Vlaamse televisie: 'Voor deze ritten ben ik ook in de Tour gebleven. Op de tweede rustdag (dinsdag, red.) hoop ik wel naar huis te gaan.'

Hij won de dertiende etappe naar Rodez, waar hij op 300 meter van de meet Wilco Kelderman inhaalde. Morgen is de rustdag, maar Van Avermaet vindt het wel mooi geweest en vertrekt vandaag al terug naar huis.

Greg Van Avermaet na zijn overwinning in etappe 13 Beeld anp
Greg Van Avermaet na zijn overwinning in etappe 13Beeld anp

André Greipel werd vorige week 33 jaar. Voor zijn verjaardag kreeg hij 's avonds bij het diner zijn geliefde bratwurst voorgeschoteld van de kok van Lotto-Soudal. Het bleek een eenvoudiger wondermiddel te zijn dan de ketonen die Sky ontkent te gebruiken: Greipel won gisteren, voor de derde keer deze Tour, de massaprint.

Naast die bratwust lagen groene groenten, ja, zelfs aan een groene gazpacho als voorgerecht was gedacht. Knipoog van de kok om Greipel te motiveren de groene trui te heroveren. Greipel mag dan de indrukwekkendste eindsprint in zijn benen hebben, elke dag moet hij toezien hoe Peter Sagan wordt gehuldigd in de groene trui, als leider van het puntenklassement.

Hoe kan dat? Verslaggever Iwan Tol legt het uit.

Greipel vs. Sagan

Columniste Lidewey van Noord over de strijd: 'Greipel vs. Sagan, het zou een mooie actiefilm zijn. Twee totaal verschillende personages die toch aan elkaar gewaagd zijn. André Greipel, de grote vriendelijke krachtpatser die in volle sprint om mieren op de weg heen stuurt omdat hij liever niemand pijn doet, en Peter Sagan, zijn bloedfanatieke tegenstander die er niet voor zou terugdeinzen met blote handen een grizzlybeer van de weg te trekken als die zich in zijn ideale lijn bevond.'

Wielerverslaggevers Iwan Tol en Bart Jungmann reizen mee in de wielerkaravaan en doen elke dag een voorspelling.

Vandaag Iwan Tol over etappe 16, Bourg de Péage-Gap, met een lengte van 201 kilometer.

Krijgen we spektakel in Gap?
Niet op de Côte de la Rochette. De wielrenners belanden nu in Gap nu via de Col de Manse. Start is in Bourg-de-Péage, niet ver Valence dat zondag eindhalte was.

De af te leggen afstand is 201 kilometer en het wordt weer een wedstrijd voor de durfallen. Na de tussensprint in Dié staan twee bergen van tweede categorie het peloton handenwrijvend op te wachten.

Op wie moeten we ons geld zetten?
Het zal wel een coureur zijn, die zich niet om redenen van het klassement hoeft te sparen. De rit van zaterdag liet zien dat de Fransen erop gebrand zijn nog iets van hun teleurstellende Tour te maken. Wellicht dat Thibaut Pinot of Roman Bardet hun kans wagen op de Col de Manse.

Een gedurfde afdaler maakt ook kans op de eindzege. Misschien kan Vincenzo Nibali nog een keertje stunten?

Lees hier hele voorspelling.

Vincenzo Nibali in de afdaling Beeld anp
Vincenzo Nibali in de afdalingBeeld anp

Het was gisteren het gesprek van de dag: de beker urine die Sky-kopman Chris Froome naar zijn hoofd kreeg. Onhebbelijke supporters zijn zo oud als het wielrennen zelf. Al in de eerste afleveringen van de Tour de France werd de 'vijand' de weg geblokkeerd of op een andere manier in de wielen gereden.

Zo hebben veroordelingen en verdachtmakingen in de laatste jaren alle favorieten min of meer parten gespeeld. Alberto Contador werd in de Tour van 2011 hinderlijk gevolgd door een man die als medicus verkleed was. De Spanjaard sloeg hem letterlijk van zich af (zie video hieronder).

Veel kansen zijn er deze Tour de France niet voor de sprinters, maar met alweer drie zeges bewees Greipel opnieuw op dit moment de beste sprinter van het peloton te zijn.

Sagan werd vierde en behoudt het groen. Robert Gesink eindigde voor het eerst in deze Tour niet bij de eerste dertig renners. Met zijn 31e plaats, in dezelfde groep als ritwinnaar André Greipel, kwam daarmee een einde aan een opmerkelijke reeks van de kopman van LottoNL-Jumbo. Gesink was tot vandaag de enige renner in deze Tour die alle ritten bij de eerste dertig was gefinisht. Hij staat zevende in het algemeen klassement.

Lees het hele wedstrijdverslag hier.

Meer over