Tour du jour, Louis Theroux, Nooit meer slapen

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Louis Theroux. Beeld afp
Louis Theroux.Beeld afp

Om de wereld in 50 concerten NPO 2, 20.15 UUR

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om zijn 125 jarig bestaan te vieren: 50 concerten, verspreid over 6 continenten. Documentairemaker Heddy Honigmann volgt het orkest naar Buenos Aires, Johannesburg en St.-Petersburg.

Tour du jour RTL 7, 20.30 UUR

Start van een nieuwe reeks tourtalkshows met presentator Wilfred Genee en vaste gasten Michael Boogerd en Eddy Planckaert. Het drietal maakt zijn uitzendingen vanonder een camperluifel op campings in Nederland en Frankrijk en krijgt bezoek van onder anderen Blaudzun, Jan Boskamp en Thomas Dekker.

Blaudzun. Beeld anp
Blaudzun.Beeld anp

Louis Theroux NPO 3, 22.00 UUR

Louis Theroux keert na vier jaar terug bij de Amerikaanse familie Phelps, berucht om hun tactloze anti-alles-demonstraties met leuzen als: 'God hates fags' en 'Thank God for dead soldiers'. Sinds Theroux' laatste bezoek is de familie bekender dan ooit, maar hebben een aantal jonge leden hun kerk verlaten.

Dicte NPO 1, 22.25 UUR

Dicte Svendsen - een naar haar geboortedorp teruggekeerde misdaadjournalist - krijgt na jaren van radiostilte een belletje van haar vader: hij wil haar ontmoeten om haar iets belangrijks te kunnen vertellen. Prima, maar ondertussen moet ook de zaak van een vermoorde jonge vrouw worden onderzocht.

Artsnights BBC 2, 00.00 UUR

Model en actrice Lily Cole is gast-hoofdredacteur van deze aflevering over de vraag of kinderen de doodsteek of juist een nieuwe impuls zijn voor je carrière als kunstenaar. Cole - zelf acht maanden zwanger - bekijkt onder andere het leven van beeldhouwster en moeder van vier kinderen Barbara Hepworth.

Nooit meer slapen NPO RADIO 1, 00.30 UUR

Momenteel wordt door regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling) druk gewerkt aan een verfilming van Knielen op een bed violen. Nooit meer slapen bezoekt samen met schrijver Jan Siebelink de set. Daarnaast is er aandacht voor POST E.O., een groepsexpositie van acht oud-assistenten van Erwin Olaf.

Meer over