Tottenham ontkent contact met De Boer

Tottenham Hotspur heeft woensdag ontkend contact te hebben gezocht met Ajax over een transfer van trainer Frank de Boer. Dat deed de club uit Londen in een verklaring op de website. 'Berichten dat we andere clubs hebben benaderd, kloppen niet', aldus de Spurs.

AMSTERDAM - De club uit Londen zegt het nodig te vinden om duidelijkheid te geven in de trainerskwestie. 'Het spijt ons dat we dit bericht moeten brengen, maar we hebben niemand gepolst om hier als trainer te komen.' De club noemt geen namen in het bericht op de website.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij de Amsterdammers, meldde dinsdag dat hij enkele weken geleden door de Premier Leagueclub is benaderd. Daarna zou er geen contact meer zijn geweest, maar De Boer zou nog wel als een van de kandidaten gelden om Tim Sherwood op te volgen.

De Boer gaf dinsdag aan niet onwelwillend tegenover een avontuur in Londen te staan. Hij voegde daar wel aan toe dat de Engelse club zich nog niet bij zijn zaakwaarnemer heeft gemeld.

De Spurs zouden met de gedachte spelen om afscheid te nemen van de huidige trainer Tim Sherwood. Die zei onlangs nog zichzelf 'de beste manager te vinden die Tottenham ooit heeft gehad'. 'Ik heb de kans gekregen om deze club te leiden en ik ben het aan de supporters verplicht om het werk professioneel en zo goed mogelijk te doen', zei hij een maand geleden. De club staat momenteel zesde in de Premier League. Tottenham was met meer ambitie aan het seizoen begonnen.

Volgens Engelse media zou ook de Argentijn Mauricio Pochettino hoog op het verlanglijstje van de Spurs staan. Hij staat momenteel onder contract bij Southampton. Opvallend is dat sinds 2001 zes coaches (Villas-Boas, Redknapp, Ramos, Jol en Hoddle) werden ontslagen in Londen. Slechts eentje stapte zelf op; Santini, hoewel ook niet geheel uit vrije wil.

undefined

Meer over