Torrence negeert wereldrecords ex-sprintster

Topsprintsters gaan nog altijd gebukt onder de supertijden van Florence Griffith-Joyner uit 1988. Dat liet Olympisch kampioene Gwen Torrence getergd weten na haar triomf op de 200 meter bij de Grand-Prixwedstrijd in Oslo....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Volgens Torrence heeft Griffith de 100 en 200 meter bij de vrouwen kapot gemaakt. 'Niemand kan aan haar tijden tippen. Die wereldrecords zullen de komende tien, vijftien jaar zeker stand houden. Dat betekent ondermeer dat wij als sprinters veel geld mislopen. Nooit kunnen we tegen de wereldrecordhouder lopen, nooit kunnen we een aanval doen op het wereldrecord.'

Griffith-Joyner liep 16 juli in Indianapolis op de 100 meter een tijd van 10,49. Ruim twee maanden later verbaasde ze bij het Olympisch toernooi met twee wereldrecords op de 200 meter op dezelfde dag (21,56 en 21,34). Kort na haar dubbelslag in Seoul beëindigde ze tamelijk verrassend haar loopbaan. Haar topprestaties zijn meer dan eens in verband gebracht met doping, maar bewijs daarvoor is nooit geleverd.

De Cubaanse Quirot heeft haar eerste buitenlandse wedstrijd gelopen sinds een reeks operaties aan ernstige verbrandingen. Quirot kwam in Caorle (Italië) tot de behoorlijke tijd van 2.00,17.

Ruim twee jaar geleden liep Quirot bij een ongeluk in huis zeer ernstige brandwonden op en vocht ze voor haar leven. Vorige maand won ze de Cubaanse titel en plaatste ze zich voor de WK in Göteborg.

De Tsjechische marathonloopster Peterkova is betrapt op het gebruik van verboden middelen. Na haar zege in de straten van Praag op 4 juni zijn bij haar sporen van nandrolone gevonden, een anabool steroïde. Voor haar dreigt een uitsluiting van vier jaar.

De wereldrecordhoudster hoogspringen, Stefka Kostadinova, heeft zich aangemeld voor de WK. De Bulgaarse deed donderdag voor het eerst sinds de geboorte van haar zoon in januari weer mee aan wedstrijden. Ze kwam tot 1,94 meter.

Meer over